В Україні за два тижні смертність від COVID-19 зросла на 41% – НАН

Яна Осадча — 15 вересня 2021, 10:58

Темпи поширення захворюваності на COVID-19 в країні суттєво прискорилися за останні два тижні.

В кінці вересня в Україні прогнозують більше 5 тисяч захворювань на COVID-19 в день, йдеться в повідомленні Національної академії наук України.

Середня кількість нових виявлень випадків COVID-19 в Україні збільшилася вдвічі, а смертність збільшилась на 41%. Також зросла захворюваність серед дітей.

Основні епідемічні показники та їх 7-денні усереднення. Порівняння з аналогічними показниками у 2020 році.

Летальні випадки позначено за правою шкалою

"Основні епідемічні параметри (кількість нових виявлень, смертей та госпіталізацій), які ще два тижні тому були подібними до минулорічних, продемонстрували випереджальне зростання", – йдеться у звіті науковців.

Середня кількість нових випадків на COVID-19 в Україні збільшилася до 2 950 на день. Це вдвічі більше, ніж два тижні тому.

В Україні за останній тиждень реєструється на день 58 смертей від COVID-19. За два тижні збільшення летальних випадків сягнуло 41%.

В подальшому вчені прогнозують зростання показників захворюваності. Згідно з прогнозними обчисленнями, середня кількість нових випадків дорівнюватиме 3 638 протягом тижня 15-21 вересня 2021 року та 5 208 – протягом тижня 22-28 вересня 2021 року.

Прогнозні значення кількості нових випадків для України з урахуванням тижневої мінливості.

Крапками позначено дані спостережень станом на 14.09.2021 р., лінією – модельні обчислення для періоду калібрування (25.03.2020 р. – 13.09.2021 р.) та для прогнозного періоду

З початком навчального року фіксується зростання випадків захворювання серед дітей. Їхня частка в загальній статистиці COVID-19 вперше склала 10%.

Вчені напряму пов’язують це за офлайн навчанням в школах.

"Той факт, що захворюваність різко зросла одночасно з початком навчального року та зростанням захворюваності серед дітей, свідчить на користь гіпотези про суттєвий вплив відкритих шкіл на епідемічний процес в українських умовах", – йдеться в повідомленні НАН.

Найгірша ситуація з розповсюдженням короновірусної хвороби – на заході країни.

Високий рівень захворюваності зареєстрований в Чернівецькій області.

У Львівській, Волинській та Тернопільській областях наразі спостерігаються великі темпи зростання кількості випадків COVID-19.

Вас також може зацікавити:

Статистика вакцинованих проти COVID-19 вчителів може бути неточною – санлікар

Якими будуть "жовті" й "зелені" COVID-сертифікати? Інфографіка

Третя бустерна доза вакцини проти COVID-19 потрібна не всім – вчені

Хочете дізнатися більше здоров'я та здоровий спосіб життя? Долучайтеся до групи Мамо, я у шапці! у Telegram та Facebook.

Реклама:

Головне сьогодні