Сполуки коноплі можуть запобігати зараженню COVID-19 – лабораторне дослідження
Сполуки коноплі не дозволяють коронавірусу SARS-CoV-2 проникати в здорові клітини людини.
Про це йдеться в дослідженні, опублікованому в Journal of Nature Products, повідомляє Bloomberg.
Дослідники з Університету штату Орегон заявили, що дві сполуки, які зазвичай зустрічаються в коноплях – каннабігеролова кислота (CBGA,) і каннабідіолінова кислота (CBDA) – мають потенціал для боротьби з коронавірусом.
Дослідники протестували дію сполук на Альфа та Бета варіантах коронавірусу в лабораторії.
Фото: bukhta79/Depositphotos |
Дослідження не включало введення харчових добавок людям або порівняння рівня інфікування у тих, хто вживає сполуки, з тими, хто цього не робить.
Сполуки коноплі зв’язувалися з шипоподібними білками вірусу SARS-CoV-2 і блокували можливість патогену заражати людей.
"Ці сполуки можна приймати перорально і вони мають довгу історію безпечного застосування для людей.
Вони мають потенціал для запобігання та лікування інфекції SARS-CoV-2", – сказав Річард ван Брімен, дослідник з Глобального інноваційного центру коноплі штату Орегон.
Коноплі є джерелом клітковини, продуктів харчування та кормів для тварин, а її екстракти зазвичай додають у косметику, лосьйони для тіла, харчові добавки та продукти харчування.
Вас також може зацікавити:
Як впливає марихуана, чи викликає трава залежність та чому канабіс варто легалізувати в Україні
Одна доза сполуки коноплі може допомагати людям зі психозом – дослідження
Виробник таблеток "Молнупіравір" заявив, що пігулки працюють проти COVID-штаму Омікрон
Хочете дізнатися більше здоров'я та здоровий спосіб життя? Долучайтеся до групи Мамо, я у шапці! у Telegram та Facebook.