У США аптекам дозволять продавати таблетки для переривання вагітності

Олена Барсукова — 4 січня 2023, 19:05

У США роздрібним аптекам вперше дозволять продавати таблетки для переривання вагітності.

Таке рішення ухвалило Управління з контролю за продуктами й ліками США (FDA), незважаючи на те, що все більше штатів прагнуть заборонити медикаментозні аборти.

Законодавчі зміни потенційно розширять доступ до абортів, який нещодавно значно обмежився, повідомляє Reuters.

Аптеки можуть почати подавати заявку на сертифікацію для продажу таблеток "Міфепристон" для переривання вагітності в одну із 2 компаній, які їх виробляють.

Якщо заявку схвалять, аптеки зможуть відпускати ці ліки безпосередньо пацієнтам, які отримали рецепт від сертифікованого лікаря.

Фото: Layue/Depositphotos

FDA вперше заявило, що внесе ці зміни, ще у грудні 2021 року. До цього рішення абортивні пігулки можна було купити у клініках, у лікарів та лише в деяких аптеках, які пересилали препарати поштою.

Нагадаємо, раніше у США значно обмежилось право на аборт після скасування Верховним судом знакового рішення у справі Ро проти Вейда.

Це рішення давало жінкам конституційне право на аборт, однак після його скасування штати отримали право самостійно забороняти аборти.

Аборт уже став незаконним у консервативних Міссурі, Техасі, Міссісіпі, Луїзіані, Північній Дакоті, Техасі, Теннессі, Вайомінгу, Кентуккі, Айдахо та Юті.

Читайте також: "Носила мертвий плід майже тиждень": у Польщі померла жінка, якій відмовились робити аборт

Реклама:

Головне сьогодні