ВООЗ назвала лікарню Аль-Шіфа у Газі "зоною смерті": що там відбувається

Вікторія Андрєєва — 19 листопада 2023, 12:34

Гуманітарна група Всесвітньої організації охорони здоров’я описала лікарню Аль-Шіфа у Секторі Гази як "зону смерті".

Причиною є велика смертність серед пацієнтів та дефіцит ліків та води, повідомляє Reuters.

Команда зазначила, що ситуація "відчайдушна", бо найбільша і найсучасніша лікарня в Газі практично не функціонує як медичний заклад через дефіцит чистої води, палива, ліків та інших необхідних речей.

"Сліди обстрілів і стрілянини були очевидні. Команда побачила братську могилу біля входу в лікарню, і їй сказали, що там поховано понад 80 людей", – йдеться в заяві ВООЗ.

Фото: Getty Images

Коридори та територія лікарні були завалені медичними та твердими відходами, а пацієнти та медичний персонал висловлювали побоювання за своє здоров’я та безпеку.

ВІДЕО ДНЯ

За даними ВООЗ, в Аль-Шіфі залишаються 25 медичних працівників і 291 пацієнт, у тому числі 32 дитини в критичному стані.

Журналіст, який побував і лікарні, у коментарі ВВС розповів, що там залишилися лише "пацієнти, які не могли рухатися, і дуже невелика кількість лікарів".

Представники ВООЗ зазначають, що готують план негайної евакуації пацієнтів, персоналу та їхніх сімей.

Ізраїльські військові не прокоментували заяву або візит ВООЗ.

Нагадаємо, на початку листопада медики з лікарень у Секторі Гази повідомляли про критичну ситуацію зі знеболювальними. Вони розповіли, що доводиться оперувати постраждалих та робити ампутації без анестетиків.

Читайте також: 26 ударів ножем: у США чоловік вбив 6-річного хлопчика з палестинської сім'ї через атаку ХАМАС на Ізраїль

Реклама:

Головне сьогодні