"Відпустила додому з інфарктом": на Львівщині лікарку підозрюють у недбалості через смерть пацієнта

Олена Барсукова — 2 квітня, 12:40
Відпустила додому з інфарктом: на Львівщині лікарку підозрюють у недбалості через смерть пацієнта
Фото: pheung56/DEPOSITPHOTOS

Терапевтку однієї із центральних районних лікарень Львівської області підозрюють у неналежному виконанні обов’язків через смерть пацієнта.

63-річний чоловік хворів на інфаркт міокарда, але йому діагностували "ішемічну хворобу серця", повідомила Львівська обласна прокуратура.

За процесуального керівництва Стрийської окружної прокуратури жінці вже повідомили про підозру.

За даними слідства, у червні 2023 року чоловік звернувся в лікарню зі скаргами на високий артеріальний тиск та болі за грудиною.

Терапевтка приймального відділення провела огляд 63-річного пацієнта та зробила електрокардіограму.

За результатами обстежень вона нібито встановила неправильний діагноз (ішемічна хвороба серця) та відпустила хворого додому.

Проте насправді у чоловіка був інфаркт міокарда, тож він потребував консультації суміжних спеціалістів (кардіолога/реаніматолога) та термінової госпіталізації у стаціонар.

"Через кілька годин від моменту первинного обстеження хворий помер на робочому місці – території кар’єру.

Причиною смерті стало захворювання серця – гострий інфаркт, яке ускладнилось порушенням скоротливої функції серцевого м'яза і призвело до зупинки серця, кровообігу та дихання", – кажуть правоохоронці.

Підозрюваній інкримінують "неналежне виконання професійних обов'язків медичним працівником, що спричинило тяжкі наслідки для хворого" (ч. 1 ст. 140 КК України).

Максимальне покарання, передбачене цією статтею, – два роки увʼязнення.

Запобіжний захід ще не обрали. Досудове розслідування проводять слідчі третього відділення поліції Стрийського районного управління у Львівській області.

Нагадаємо, у Києві гінекологиню однієї з приватних клінік також підозрюють у недбалості. Слідство стверджує, що неправильно встановлений лікаркою діагноз спричинив кровотечу і шок у пацієнтки.

А в Іршаві на Закарпатті ендоскопіста підозрюють у вчиненні сексуального насильства щодо пацієнтів, коли ті були непритомні.

Реклама:

Головне сьогодні