У МОН пояснили ситуацію з підручниками для 4, 7 і 8 класів

— 29 вересня 2016, 10:30

7,6 млн примірників підручників для 8 класів, тобто 98,7% від потреби навчальних закладів, вже надано управлінням освіти і науки обласних держадміністрацій для передачі школам, повідомляє МОН.

Підручники уже доставлені у Черкаську область, майже всі книжки для 8 класів отримали Волинська область – 99,9 %, Кіровоградська, Луганська, Миколаївська, Полтавська області та Київ – 99,8 %. Найменша кількість підручників – 93,3 % поки доставлена в Тернопільську область.

Загалом було надруковано 120% примірників підручників від реальної потреби. Із надлишку планують створити резервний фонд, з якого можна буде брати підручники у разі збільшення кількості восьмикласників наступного року.

[L]Разом з тим, досі проблемним є питання забезпечення підручниками учнів 4 та 7 класів.

Повністю ними забезпечені лише діти Вінницької області. У середньому по Україні місцеві органи влади забезпечили підручниками школярів 4 класу на 74,64 %, а учнів 7 класу – на 75,28 %.

П’ять областей забезпечили підручниками учнів 4 і 7 класів трохи більше ніж на половину, зокрема, Дніпропетровська, Львівська, Миколаївська, Одеська і Сумська.

Торік підручники для 4 та 7 класів друкувалися за рахунок коштів державного – 50 % та місцевих бюджетів – 50 %. Держава виконала свої зобов’язання в повному обсязі – надрукувала і доставила в регіони підручники. Однак, друк та доставка решти підручників для 4 і 7 класів цілком залежить від місцевих органів влади.

Зі звітом, наданим областями, щодо забезпечення підручниками учнів 4 і 7 класів станом на 28 вересня 2016 року, а також звітом по підручниках для 8 класу можна ознайомитися на сайті МОН.

Реклама:

Головне сьогодні