Папа Франциск визнав Великий вибух і що Бог – не "маг із чарівною паличкою"

— 30 січня 2017, 11:55

Папа Римський Франциск визнав, що еволюційна теорія та Великий вибух – сумісні з католицьким вченням про створення світу.

Папа Римський Франциск визнав, що еволюційна теорію та Великий вибух – сумісні з католицьким вченням про створення світу. Фото nbcnews.com

Спілкуючись із членами Папської академії наук, Папа Римський сказав, що можна одночасно вірити і в те, і в інше, наполягаючи, що Бог був відповідальним за Великий вибух, від якого зародилося життя, йдеться на The Independent.

[L]Таку відповідь він дав на вимогу членів академії "покласти край науковим теоріям, які були несумісними з існуванням Творця", натхненними попереднім папою Бенедиктом XVI.

"Початок існування світу – це не хаос, який набув якихось інших проявів, він походить із вищої істини про те, що все творить любов. Теорія Великого вибуху, яку тепер вважають поясненням створення світу, зовсім не виключає творчого втручання Бога, навпаки – потребує його. Природні еволюції не суперечать божественному створенню, тому що еволюції передбачають, що живі істоти розвиватимуться", – сказав Папа Франциск.

Тривалий час католицька церква як інституція сповідувала принципи антинауковості, тепер схоже, що Папа Франциск намагається відійти від таких уявлень.

"Коли ми читаємо про створення світу у Книзі Буття, ризикуємо уявляти, що Бог був чаклуном із чарівною паличкою, здатним зробити усе, що завгодно. Але ж це не так", – додав Папа Франциск.

Раніше повідомлялося, що Папа Франциск дозволив прощення абортів.

"Я і надалі надам всім священикам, під час свого служіння, право відпущення гріха тим, хто здійснив аборт", – йдеться у апостольському листі Папи з нагоди кінця Року милосердя.

При цьому Папа Франциск зазначив, що "аборт є тяжким гріхом, бо кладе край невинному життю", але додав, що грішники повинні мати шанс покаятися.

Крім того, Папа Римський допустив можливість контрацепції через вірус Зіка.

Реклама:

Головне сьогодні