Вагітний трансгендер у Фінляндії бореться за соцдопомогу для матерів

— 9 жовтня 2017, 11:50

Чоловік-трансгендер із Фінляндії, який виношує дитину, зіштовхнувся з проблемою отримання соціальних пільг.

Фото pedro2009/Depositphotos

Так трапилося, тому що законодавство Фінляндії передбачає, що допомогу для догляду за дитиною може отримувати винятково жінка, повідомляє SputnikNews.

Народившись жінкою, трансгендер пізніше започаткував процес зміни статі й почав жити з іншим чоловіком. Минулого року він офіційно отримав чоловіче ім'я та підписав угоду соціального страхування для чоловіків.

[L]Пізніше пара вирішила завести дитину, тоді йому довелося припинити вживати гормони для корекції статі.

"Завжди можна взяти паузу під час гормональної терапії, аби спробувати завагітніти. Те саме зробила й ця пара для припинення процесу коригування статі", – пояснила соціальна працівниця Центру підтримки трансгендерів у Фінляндії Мааріт Гууска.

Тепер трансгендер на 4 місяці вагітності, але не може отримувати допомогу а дитину, тому що електронна система охорони здоров'я не приймає дані вагітної людини із документами чоловіка.

В результаті, пара щодня "відвойовує" собі можливість відвідати потрібних лікарів та отримати послуги у медзакладах.

Стать у Фінляндії – одна із найважливіших форм ідентифікації особи, тому вказується у свідоцтвах про народження, водійських правах, та ID -картках.

Раніше повідомлялося, що 34-річний чоловік-трансгендер народив сина у гей-парі, яка вже має 2 всиновлених дітей.

Також ішлося про те, що британці Хайден Кросс і Скотт Паркер обоє були народжені жінками, пізніше визнали свою чоловічу ідентичність й посварилися за те, хто першим народив дитину.

Реклама:

Головне сьогодні