Як Вуді Аллен став режисером, за зйомки у якого актори просять вибачення

— 19 січня 2018, 11:30

Американська акторка Грета Гервіг, володарка премії "Оскар" та "Золотий глобус" за роль у фільмі Вуді Аллена "Велика Афродіта" акторка Міра Сорвіно, британська акторка Ребекка Голл, її оскароносний колега Колін Ферт та інші актори один за одним публічно перепрошують за зйомки у фільмах Аллена.

Вуді Аллен. Фото etonline.com

Журналістка The Guardian Марина Гайд звернула увагу – коли історикам доведеться вказати на час, коли усіма пошанований за талановиті роботі режисер Вуді Аллен перетворився на кривдника та розбещувача, це буде січень 2018 року.

На хвилі публічного засудження акторів, режисерів та продюсерів Голлівуду за домагання та сексуальні насилля, відновилися розмови про заяву Ділан Ферроу, прийомної доньки Аллена.

Ферроу написала матеріал "Чому революція #MeToo обійшла стороною Вуді Аллена?", після якого актори, що працювали у стрічках Аллена, які ще не виходили у прокат, публічно оголосили, що віддадуть зароблені гонорари благодійним організаціям, що допомагають жертвам домагань.

Ще у 2014 році Ферроу вперше публічно розповіла про те, що Аллен розбещував та вчиняв над нею сексуальне насилля, коли їй було лише 7 років.

Міа та Ділан Ферроу. Фото justjared.com

Тоді порушити 20-річне мовчання її змусила слава Аллена. Зокрема те, що того року він отримав черговий "Золотий глобус" за внесок у кінематограф, а його останній фільм "Жасмін" отримав три номінації на "Оскар".

У відповідь на звинувачення Ферроу, її прийомний батько також у 2014 році публікував у The New York Times листа, в якому заявляв, що не розбещував дитину.

Вуді Аллен переконував, що його колишня дружина Міа Ферроу "вселила" дочці цю історію.

Розслідування за звинуваченнями у бік режисера, проведене ще у 1990-х роках офіційних звинувачень не висувало.

Вуді Аллен з Мією Ферроу та дітьми. Фото thedailybanter.com

Коли про історію з Ферроу заговорили уже у 2018 році, Вуді Аллен знову опублікував відповідь, ідеться на Yoahoo.

Режисер наполягає на тому, що старший брат Ділан Мозес бачив, як їхня мати Міа Ферроу постійно повторювала доньці, що батько – небезпечний сексуальний хижак.

Він також написав про те, що навіяні слова колишньої дружини його прийомна донька може дійсно сприймати як реалії, які відбулися.

На його думку, родина Ферроу хоче використати нашумілий рух Time's Up для того, відновити божевільні звинувачення проти нього.

"Я ніколи не домагався своєї дочки, що встановили всі слідчі чверть століття тому", – наполягає Аллен.

Вуді Аллен і Ділан Ферроу. Фото people.com

18 січня 2018 року Ферроу дала інтерв’ю американському телеканалу CBS.

32-річна жінка вкорте розповіла історію про те, як улітку 1992 року Аллан на горищі попросив її гратися залізницею лежачи на животі, а сам торкався її статевих органів.

Слова про "божевільні звинувачення" Ферроу назвала брехнею.

Нещодавно на кампанії #MeToo та Time's Up відреагували французькі акторки, художниці, письменниці, журналістки на чолі з відомою всім Катрін Деньов.

Нагадаємо, Деньов підписала відкритого листа, у якому йдеться про те, що "полювання на відьом", після скандалу із Гарві Вайнштайном загрожує сексуальній свободі.

У відкритому зверненні, опублікованому в газеті Le Monde йдеться про те, що "зґвалтування – це злочин, однак спроби звабити когось, навіть наполегливо чи незграбно – ні, як і бути джентельменом для чоловіка не означає що це атаки самця".

"Чоловіків карають без розбору, вони втрачають роботу через те, що колись торкнулися чийогось колінця чи намагались поцілувати", – йдеться у листі.

Раніше людей, котрі відкрито виступили проти сексуального домагання, започаткувавши флешмоб #MeToo, журнал TIME номінував "Людиною року".

[L]Флешмоб #MeToo почала 15 жовтня відома акторка Аліса Мілано:

"Якщо ви постраждали від сексуального домагання чи нападу, напишіть "Я теж" (MeToo) у відповідь на цей твіт, ми побачимо реальний масштаб проблеми".

Крім того, акторки Меріл Стріп, Наталі Портман, Різ Візерспун, Емма Стоун, Ешлі Джадд, Єва Лонгорія, Керрі Вашингтон заснували рух проти сексуального насильства і дискримінації Time's Up.

1 січня вони опублікували в газеті The New York Times заклик підтримати їх і пожертвувати гроші в фонд, який буде надавати юридичну підтримку жертвам сексуальних злочинів.

7 січня на церемонії вручення Золотого глобуса акторки вирішили підтримати акції #MeToo and #TimesUp проти сексуальних домагань та дискримінації жінок, тож вбралися у чорне.

Чорні сукні з церемонії Золотий глобус продадуть на аукціоні заради жертв секс-домагань.

Наталія Вуйтік, УП

Реклама:

Головне сьогодні