Безалкогольний глінтвейн: три рецепти

3626
18 грудня 2018

Морозний день, довгі прогулянки, глінтвейн…

Навіть якщо ви за кермом або дотримуєтесь здорового способу життя, або відмовились від глінтвейну, тому що так порадила пані Уляна Супрун – не відмовляйте собі в солодкому та пряному напої, який так смакує взимку.

Безалкогольна версія вам смакуватиме не гірше.

Пропонуємо три перевірених рецепти від українських та іноземних фуд-блогерів.

Безалкогольний глінтвейн з чаєм каркаде

Від Picante Cooking.

 

ІНГРЕДІЄНТИ:

  • 500 мл яблучного соку;
  • 500 мл води;
  • 10 грамів чаю каркаде;
  • 1 паличка кориці;
  • 3 шт. кардамону;
  • цедра одного апельсина;
  • 2 шт. гвоздики;
  • 1/10 мускатного горіха;
  • 1 ст.л. меду;
  • 1/2 апельсина, порізати шматочками.

ПРИГОТУВАННЯ:

1) У невеликий сотейник помістити воду, цедру апельсина та спеції. 

Довести до кипіння та варити 1 хвилину. 

Зняти з вогню і додати чай каркаде. 

Накрити кришкою і настоювати 10 хвилин.

2) Окремо підігріти яблучний сік з шматочками апельсина і медом, додати його до процідженого чаю.

Напій перемішати і подавати відразу ж гарячим.

Журавлиний глінтвейн

Від My Food Story

 Фото: AGphoto/Depositphotos

ІНГРЕДІЄНТИ:

  • 600 мл журавлиного соку;
  • 250 мл. яблучного соку;
  • 150 мл. апельсинового соку;
  • 2 ст.л. меду або цукру;
  • апельсини (нарізати кружальцями);
  • 2 палички кориці;
  • 2 зірочки анісу;
  • 10 насінин гвоздики;
  • 30 грам сушеного імбиру;
  • ½ ч.л. апельсинової цедри;
  • Щіпку мускатного горіху;
  • 5 бобів кардамону.

ПРИГОТУВАННЯ:

  • Покладіть в сотейник цукор (мед) та апельсиновий сік.

Уварити сік до густої консистенції.

  • Додайте спеції, апельсин та інші та інші соки.

Скип’ятіть та потримайте 5 хвилин на маленькому вогні.

Зніміть з вогню та залиште на 2 години, щоб отримати від спецій максимум аромату та смаку.

  • Приберіть спеції.

Залиште палички кориці, апельсин та зерна анісу для декору.

Розлийте глінтвейн та декоруйте спеціями та апельсином.

Виноградний глінтвейн

Від Smachno.ua

 Фото: Elet_1/Depositphotos

ІНГРЕДІЄНТИ:

  • 200 мл виноградного соку;
  • 50 мл меду;
  • 2 палички кориці;
  • 3 насіння гвоздики;
  • 1 лимон;
  • 1 апельсин.

ПРИГОТУВАННЯ:

  • У келих для глінтвейну викласти спеції та мед та скибочки цитрусових.
  • Налийте гарячий виноградний сік та дайте трохи настоятись.

Від редакції: Ви завжди можете замінити сік вином в будь-якому з рецептів. Смачного!

Можливо, вас зацікавить:

powered by lun.ua