"Тобі пора на іншу планету". Як невакцинованість зруйнувала 15-річну дружбу

— 12 березня 2019, 14:11

Величезна кількість хворих від кору не лише українська проблема. Спалахи фіксують по всьому світу, а розуміння необхідності вакцинації часто бракує і у мешканців найрозвиненіших країн світу.

У Сполучених Штатах зафіксували понад 200 випадків захворювання на кір в 11 штатах. Для цієї країни це тривожно велика кількість, пише Bored Panda.

Ніколи не знаєш, чи вакцинована людина поруч з тобою у громадському місці, чи ні. Фото Sagie

Тим часом, рух проти вакцин набирає обертів. Існує дуже багато сторінок у соцмережах, де поширюють неправдиву та неперевірену інформацію про шкоду вакцин.

Це шкодить не лише здоров'ю людей, а й стосункам між ними.

Одна з мам з Портленда, штату, у якому зафіксували велику кількість хворих на кір, у соцмережі Reddit розповіла, що змушена була перестати спілкуватися зі своєю подругою Еммою.

Та привела своїх невакцинованих дітей на зустріч з авторкою посту та її новонародженою донькою. Жінка опублікувала свій лист до екс-подруги та її відповідь на звинувачення у безвідповідальності.

"Еммо, ми були подругами 15 років. Принаймні я так думала, доки не зрозуміла, що минулого разу, коли ти була в Портленді, ти спробувала взяти своїх невакцинованих дітей на зустріч зі мною та моєю новонародженою донечкою. Вона теж не вакцинована, ще занадто маленька для цього.

Дуже емоціне повідомлення. Здається, жінці справді було тяжко поривати зв'язки з подругою. Фото Bored Panda.

Ти не попередила мене про те, що твої діти не щеплені, і піддала моє дитя ризику захворіти. Відповідальні батьки вакцинують своїх дітей, коли це дозволяє вік малюків. Ти вчинила бездумно, безвідповідально та егоїстично. А ще, це поставило під загрозу життя моєї єдиної дитини.

Ти поширюєш якісь конспіративні непідтверджені теорії та хибну й небезпечну інформацію, яку доносять журналісти. Оскільки ти не можеш відрізнити блог про здоров'я від доказової медицини, було б ідеально для всіх, якби ти знайшла іншу планету та переїхала туди", - написала жінка.

На що подруга відповіла, що таки час переїжджати на іншу планету, бо розмови про обов'язкову вакцинацію стають занадто нав'язливими.

Обурену маму новонародженої дівчинки підтримали користувачі соцмережі.і просили Емму не інфікувати ще й іншу планету.

Вас також може зацікавити:

Ми не хочемо втрачати з вами зв'язок. Будемо раді бачитися і спілкуватися з вами на нашій сторінці у Facebook.

А якщо хочете бути в курсі лише новин та важливої інформації про здоров'я, підписуйтесь на нашу Facebook-групу про здоров'я.

Реклама:

Головне сьогодні