Безалкогольний глінтвейн: три рецепти
Морозний день, довгі прогулянки, глінтвейн…
Навіть якщо ви за кермом або дотримуєтесь здорового способу життя, або відмовились від глінтвейну, тому що так порадила пані Уляна Супрун – не відмовляйте собі в солодкому та пряному напої, який так смакує взимку.
Безалкогольна версія вам смакуватиме не гірше.
Пропонуємо три перевірених рецепти від українських та іноземних фуд-блогерів.
Безалкогольний глінтвейн з чаєм каркаде
Від Picante Cooking.
ІНГРЕДІЄНТИ:
- 500 мл яблучного соку;
- 500 мл води;
- 10 грамів чаю каркаде;
- 1 паличка кориці;
- 3 шт. кардамону;
- цедра одного апельсина;
- 2 шт. гвоздики;
- 1/10 мускатного горіха;
- 1 ст.л. меду;
- 1/2 апельсина, порізати шматочками.
ПРИГОТУВАННЯ:
1) У невеликий сотейник помістити воду, цедру апельсина та спеції.
Довести до кипіння та варити 1 хвилину.
Зняти з вогню і додати чай каркаде.
Накрити кришкою і настоювати 10 хвилин.
2) Окремо підігріти яблучний сік з шматочками апельсина і медом, додати його до процідженого чаю.
Напій перемішати і подавати відразу ж гарячим.
Журавлиновий глінтвейн
Від My Food Story
Фото: AGphoto/Depositphotos |
ІНГРЕДІЄНТИ:
- 600 мл журавлинового соку;
- 250 мл. яблучного соку;
- 150 мл. апельсинового соку;
- 2 ст.л. меду або цукру;
- апельсини (нарізати кружальцями);
- 2 палички кориці;
- 2 зірочки анісу;
- 10 насінин гвоздики;
- 30 грам сушеного імбиру;
- ½ ч.л. апельсинової цедри;
- Щіпку мускатного горіху;
- 5 бобів кардамону.
ПРИГОТУВАННЯ:
- Покладіть в сотейник цукор (мед) та апельсиновий сік.
Уварити сік до густої консистенції.
- Додайте спеції, апельсин та інші та інші соки.
Скип’ятіть та потримайте 5 хвилин на маленькому вогні.
Зніміть з вогню та залиште на 2 години, щоб отримати від спецій максимум аромату та смаку.
- Приберіть спеції.
Залиште палички кориці, апельсин та зерна анісу для декору.
Розлийте глінтвейн та декоруйте спеціями та апельсином.
Виноградний глінтвейн
Від Smachno.ua
Фото: Elet_1/Depositphotos |
ІНГРЕДІЄНТИ:
- 200 мл виноградного соку;
- 50 мл меду;
- 2 палички кориці;
- 3 насіння гвоздики;
- 1 лимон;
- 1 апельсин.
ПРИГОТУВАННЯ:
- У келих для глінтвейну викласти спеції та мед та скибочки цитрусових.
- Налийте гарячий виноградний сік та дайте трохи настоятись.
Від редакції: Ви завжди можете замінити сік вином в будь-якому з рецептів. Смачного!
Можливо, вас зацікавить:
Чи справді алкоголь узимку зігріває? Пояснює МОЗ
Новорічна ялинка: зрубана, штучна, жива у горшку. Яку купити і як вибрати
Як одягтися на новорічний корпоратив: 5 правил дизайнера Vera Wang
Ми хочемо тримати з вами зв'язок. Будемо раді бачитися і спілкуватися з вами на наших сторінках у Facebook та у Twitter.
А якщо хочете бути в курсі лише новин та важливої інформації про здоров'я, підписуйтесь на нашу Facebook-групу про здоров'я та здоровий спосіб життя.