Православна Церква України закликає не знищувати ялинки

— 24 грудня 2019, 11:41

ПЦУ радить готуватись до Різдва духовно і не знищувати ялинки, які як і все живе є "Божим створінням".

"Ялинка, як і будь-яке інше дерево, рослина чи тварина, є тим Божим творінням, яке разом із людиною радіє події Різдва – приходу в світ Самого Творця. І правильніше, щоби цій події Боговтілення Його творіння раділи живими", пише ПЦУ на своїй офіційній сторінці у Facebook.

Фото: Alla Serebrina

Які альтернативи ми маємо, аби не купувати зрубані ялинки і таким чином не допомагати нищенню природи?

Прикрашання живої ялинки, що росте на подвір’ї, або придбання ялинки у горщику.

Ялинку в горщику потім можна висадити в землю.

Композиція з хвойних гілок.

Гілки можна зв’язати у форму ялинки: обламування лапника (гілок сосен чи ялин) не шкодить лісу, а його подальша переробка є непоганим екологічним рішенням.

Цікавим і креативним варіантом може стати імпровізоване новорічне дерево з усього, що є під рукою в домі: книги, ялинкові прикраси, кімнатні рослини, фрукти й солодощі, іграшки, різноманітне хатнє приладдя тощо.

Штучна ялинка – теж альтернатива зрубаній.

Купуючи її, ви не знищуєте живі дерева, до того ж, вона може слугувати вам новорічною окрасою років 10-20.

Але потрібно пам’ятати про правильну її утилізацію, яка би не шкодила довкіллю. Інакше штучні ялинки, що виготовляються із суміші полівінілхлориду та металу, розкладатимуться у природному середовищі кількасот років…

Сьогодні Україна вже рухається в бік цивілізованих країн у питанні сортування та переробки сміття, а тому, попередньо відділивши пластик від металу, можна здавати штучні ялинки на утилізацію шляхом високотемпературного спалення.

"А взагалі, міркуючи про підготовку до святкування, варто насамперед запитати себе: чи ялинка – головний атрибут святкування події Різдва Христового?

Чи підготувалися ви, насамперед, духовно до відзначення цього свята: дотримувались посту, примирилися з ближніми, у сповіді щиро покаялися у гріхах, прикрасили себе добрими вчинками, милосердям та любов’ю?

Адже Різдво Христове – це набагато більше, аніж зовнішньо створений святковий настрій", підсумовує ПЦУ.

Вас також може зацікавити:

Ми хочемо тримати з вами зв'язок. Будемо раді бачитися і спілкуватися з вами на наших сторінках у Facebook та у Twitter.

А якщо хочете бути в курсі лише новин та важливої інформації про здоров'я, підписуйтесь на нашу Facebook-групу про здоров'я та здоровий спосіб життя.

Реклама:

Головне сьогодні