"Душ вдарив струмом": в яких умовах живуть евакуйовані з Китаю українці й іноземці. ВІДЕО

Миронова Наталія — 21 лютого 2020, 10:34

Українка Олександра Волкова показала умови перебування евакуйованих з Китаю українців та іноземців.

Дівчина розмістила відео в Instagram Stories.

За словами дівчини, у медичному центрі "Нові Санжари" на Полтавщині двері кімнати не мають замка, проте для них є ключ, в кімнатах старі меблі, а душ вдарив її струмом.

Двері, в яких нема замка, проте є ключ. Джерело: instagram/prostoaleksa

У сторіс дівчина показала, що їм роздали сімкартки та поповнення мобільного телефону.

Також вона розповіла, як ставиться до умов, в яких перебувають евакуйовані.

За словами дівчини, таким її не налякаєш, оскільки вона 4 роки прожила в гуртожитку.

Також дівчата показали, чим годували їх зранку.

Скрін зі сторіс із профілю c.r.i.m.e.g.i.r.l

Нагадаймо: 20 лютого 2020 року, українських громадян та іноземців евакуювали з міста Ухань.

Коли стало відомо, що людей розміщатимуть на території медичного центру Національної гвардії України "Нові Санжари" у Полтавської області, почалися протести : там перекрили дорогу та палили шини, щоб не пустити людей із Китаю.

Шквал протестів викликав обурення в українців, й вони запустили флешмоб в соціальних мережах.

Телеведучі, журналісти, блогери публікують фото під хеш-тегом #вірусунебоюсяязвами.

"Українці! Ми ж не такі! Ми ж не "тварини". Хоча, навіть вони "своїх" не кидають напризволяще!", – пишуть у соцмережах.

Посмотреть эту публикацию в Instagram

#ВірусуНеБоюсяЯзВами ⠀ Українці! Ми ж не такі! Ми ж не "тварини". Хоча, навіть вони "своїх" не кидають напризволяще! ⠀ Сором і біль... А ще жахливе відчуття того, що ми живемо в Середньовіччі. При чому, "пізньому середньовіччі". ⠀ ⠀ Як журналіст-я розумію, перш ніж нести інформацію в маси, потрібно у всьому розібратися. Бо там де є "хайп", завжди з'являються "експерти", які вправно вміють сіяти паніку. Безумовно, влада і ЗМІ першочергово повинні були донести інформацію до людей... Але, все як завжди:" Бог — високо, пан — далеко, а підпанки дадуть дранки"! ⠀ ⠀ Але, як українка, я не розумію, як таке могло статися з нами!Я не можу промовчати, гортаючи стрічку новин. Я не можу мовчати, бо хочеться плакати! А ще, дуже хочеться запитати у тих, хто підняв руку, щоб кидати каміння в евакуйованих з китайського Уханя: ⠀ "Агов! Люди! Ви ж все ще, люди! Такі ж батьки,сини та дочки, як ті, хто прилетіли сьогодні з Китаю.Коли ж ви втратили найважливіше- людянність?І як тепер дивитися в очі тим, хто мав заручитися нашою підтримкою, а відчув розпач та сум?І тут немає сенсу запитувати, чи вчинили б так само якби прилетіли ваші рідні? Бо що виходить, якщо не рідні та друзі, а незнайомі люди, так їх можна "забити камінням?!" Жах! ⠀ І найважливіше.Мені невимовно боляче, що "цей страшний сон", хотілося б сказати, але ні-це брудна, жорстока реальність–відбувається в річницю розстрілів на Майдані під час Революції Гідності. ⠀ Бо саме сьогодні, 6 років тому, я теж стояла на Майдані з вірою в серці. Вірою, що ми - найкращий народ в світі. ⠀ А сьогодні, мій народ, цю віру сплюндрував.Розбив, як той камінь, що влучив в автобус з людьми, які їхали на обсервацію у Нові Санжари. ⠀ ⠀ Пробачте нас! Ті, хто стояли на Майдані. Сьогодні ми б мали молитися за ВАС, а не вимолювати пробачення у тих, хто ступив на українську землю з борту літака, який прилетів з Уханя. ⠀ Пробачте нас і ті, хто сьогодні тримають над нами "вільне небо"і пишуть історію України десь в холодних полях на Донбасі. ⠀ Давайте підтримаємо усіх наших.Тих, хто ще не втратив здоровий глузд. ⠀ Долучайтеся #ВірусуНеБоюсяЯзВами ⠀ Нехай ті хто прилетіли, попри все побачене і почуте, знають - МИ З НИМИ💛💙 ⠀ #всімлюбов❤️

Публикация от •🌟І░н░н░а░ ░Н░а░б░о░к🌟• (@innanabok) 20 Фев 2020 в 5:13 PST

Вас також може зацікавити:

Літак на дезінфекцію, людей в окремі кімнати на 14 днів: якою буде евакуація українців з Китаю

Коронавірус: скількох українців евакуюють з Ухані та як довго їх утримуватимуть на карантині

Вживання часнику не вбереже від коронавірусу. ВООЗ спростовує міфи

Ми хочемо тримати з вами зв'язок. Будемо раді бачитися і спілкуватися з вами на наших сторінках у Facebook та у Twitter.

А якщо хочете бути в курсі лише новин та важливої інформації про здоров'я, підписуйтесь на нашу Facebook-групу про здоров'я та здоровий спосіб життя.

Реклама:

Головне сьогодні