Видавництво "Наш формат" залишилось без топменеджерів через конфлікт

Дарія Поперечна — 27 травня 2020, 11:56

З видавництва "Наш формат" звільнився весь топменеджмент.

Зокрема, з посади пішла головна редакторка Ольга Дубчак, а також директорка, маркетингова директорка, арт-директорка, завідувачка редакції та "сммниця".

Про це Ольга Дубчак повідомила на своїй сторінці у Facebook.

Колишня очільниця зазначає, поштовхом для звільнення команди стала публікація видавництвом книги російської науковці Анни (Анчі) Баранової "Коронавірус. Інструкція з виживання".

Фото Olegkalina/Depositphotos

"Особисто я чесно написала власникові компанії, що питання будь-якого зв'язку з росіянами — для мене межа між добром і злом.

Були наведені аргументи (не мною, командою, бо я не вмію зібратися, коли мене тригерить), чому цю книжку не варто брати в роботу, були запропоновані варіанти з інших країн.

Але менше з тим, книжка готова, а українці традиційно виправдали любов до хорошого старшого брата, тож усе нормально", – розповідає Дубчак.

На сайті видавництва уже можна придбати електронну версію книги.

За словами Ольги Дубчак ключовою причиною звільнення стала не сама публікація книги, а "приниження, образи і знецінення" команди.

"Раптом виявилося, що команда — непрофесійний літературний гурток, ні на що не здатний і некомпетентний...

Що власникові не можна говорити "я не згодний / я не підтримую вашу думку", бо за це ти ризикуєш наразитися на гноблення.

Ось саме про це я мовчати не хочу, бо мовчати про приниження на роботі в ХХІ столітті — це те саме, що мовчати про домашнє насильство.

Ніхто, чуєте, ніхто не має права ставитися до вас як до лайна, а тим паче якщо ви — крута і професійна команда", – розповідає екс-редакторка видавництва.

Зокрема колишня главред пригадала, як засновник видавництва Владислав Кириченко називав підлеглих "індиками".

"Шановні пташенята, при всій повазі, не ви збудували цю ферму, не Ви оплатили комфортне перебування в її стінах та можливість особистісного щоденного зростання.

То ж будьте чемними, наразі є попит і на чотирьохкілограмових індиків, до осені можна не дожити", – зазначається у пості Кириченка за 21 травня.

Публікація Владислава Кириченко

Ольга Дубчак також зазначила, що у видавництво уже прийшла нова "зіркова команда".

Власник видавництва Владислав Кириченко відреагував на ситуацію зі звільненнями та додав, що вважає її нормальною.

Крім того, засновник розповів, під чиїм керівництвом видавництво продовжить свою діяльність.

"...На мою думку, абсолютно нормально і природньо, коли під час перезапуску бізнесу одні люди йдуть з компанії, а інші приходять.

Я щиро вдячним всім, без винятку, хто був причетним до карколомного успіху нашого видавництва.

Але: Наш Формат 3.0 – це суттєво більше, ніж видавництво, і у нас дуже амбітні плани.

Сподіваюся, що нова, дійсно зіркова команда професіоналів під керівництвом Оксани Булави виправдає мою довіру і реалізує мої мрії", – зазначив Кириченко.

Вас також може зацікавити:

"Наш формат" пішов з інтернет-магазинів, де продають його книжки російською

Yakaboo бойкотують за продаж російських книг. Чому все не так однозначно

Перекласти світ українською. Як "Наш формат" шукає іноземні книги, щоб видати їх українською

Ми хочемо тримати з вами зв'язок. Будемо раді бачитися і спілкуватися з вами на наших сторінках у Facebook та у Twitter.

А якщо хочете бути в курсі лише новин та важливої інформації про здоров'я, підписуйтесь на нашу Facebook-групу про здоров'я та здоровий спосіб життя.

Реклама:

Головне сьогодні