Новий очільник МОН хоче автономії вищої освіти. Це планували ще до нього

Наталiя Бушковська — 9 липня 2020, 15:45

Вища освіта має бути повністю автономною.

Про це в інтерв'ю Радіо Свобода заявив в.о. міністра освіти Сергій Шкарлет.

"У сфері вищої освіти багато проблем. Багато хто говорить про фінансову автономію, але я б говорив взагалі про повну автономію.

На сьогодні вища освіта повинна мати автономію і спроможність сказати українським дітям і українським батькам, що ми абсолютно конкурентоспроможні на ринку праці.

От в цьому контексті реформа вищої освіти повинна здійснюватися.

Фінансова автономія – само собою. Майнова автономія – само собою. Автономія щодо управління і розвитку вищого закладу освіти – само собою.

Тому багато питань у вищій освіті: і розпорядження майном, і формування власних концепцій, це і фінансування", сказав він.

Сергій Шкарлет

При цьому варто зазначити, що законопроєкти щодо фінансової автономії вишів були написані та погоджені з основними стейкхолдерами ще колишньою командою МОН.

За словами ексзаступника МОН Єгора Стадного, їх не встигли зареєструвати у Верховній раді.

Також він стверджує, що деякі плани, які Шкарлет вже встиг озвучити, він взяв з перехідної книги, яку йому передали після призначення на посаду.

Нагадаємо, що раніше парламентський комітет з питань освіти, науки та інновацій не підтримав кандидатуру Сергія Шкарлета на посаду міністра освіти і науки.

Освітяни, науковці та інші небайдужі 18 червня вийшли на протест під Верховну Раду проти призначення Сергія Шкарлета очільником МОН.

Громадські освітні організації, батьки та небайдужі звернулися до народних депутатів, президента та прем’єра, щоб ті призначили кваліфікованого очільника Міністерства освіти і науки.


Вас також може зацікавити:

Ми хочемо тримати з вами зв'язок. Будемо раді бачитися і спілкуватися з вами на наших сторінках у Facebook та у Twitter.

А якщо хочете бути в курсі лише новин та важливої інформації про здоров'я, підписуйтесь на нашу Facebook-групу про здоров'я та здоровий спосіб життя.

Реклама:

Головне сьогодні