Під час карантину тварин почали позбуватися, а не брати з притулків. Опитування

Катерина Хорощак — 30 вересня 2020, 15:40

Дослідження, проведене вченими з Університету Йорку довело, що домашні улюбленці знижують рівень стресу під час карантину майже в 90 відсотків з 6 000 опитаних. 

Проте українці не лише не почали брати в родини нових тварин за європейським зразком – багато хто навіть здає до притулків улюбленців, що жили в них раніше.

Це показують результати опитування компанії COLLAR.

"Тварин, яких лишають власники, стало набагато більше, навіть у порівнянні з минулим роком", – каже Дмитро Кіркевич, співробітник БФ Happy Paw, що допомагає чотирьом великим українським притулкам. 

За даними найбільшого в Україні притулку "Сіріус", у березні, на початку карантину, нові домівки знайшла 31 тварина, то вже в червні – лише 18. 

За період карантину кількість тварин у притулку зросла на 17% – а це 549 тварин.

Фото: mexitographer/Depositphotos

Основними причинами відмовлятися від тварин стали три. 

Перша – на початку карантину – поширення неправдивої інформації, що тварини нібито можуть розповсюджувати COVID-19. 

Налякані сім’ї, особливо з літніми батьками, малими дітьми та іншими членами групи ризику, почали масово шукати своїм тваринам нові прихистки. 

Друга та третя причина стали вагомішими з літніх місяців і переважають і досі. 

Люди або переїжджають, шукаючи безпечніші в плані хвороби регіони, або просто втрачають роботу і економічно не здатні утримувати тварин.

Небайдужі українці збирають кошти і на потреби менших приватних притулків.

Зазвичай такі збори відбуваються у соцмережах. Часто такі притулки просять налаштувати регулярні невеликі платежі з банківських карток. 

Це дозволить їм покривати поточні витрати. Якщо ви маєте змогу витрачати невелику суму раз у певний час – пошукайте групу такого притулку у Facebook.

Вас також може зацікавити:

У Нетішині штрафують за годування безпритульних тварин у межах міста. Зоозахисники категорично проти

Пес, якого забрали з притулку, намагався заснути стоячи. Чому

Чому Україна – одна з лідерів за кількістю безпритульних тварин, і як це змінити

Ми хочемо тримати з вами зв'язок. Будемо раді бачитися і спілкуватися з вами на наших сторінках у Facebook та у Twitter.

А якщо хочете бути в курсі лише новин та важливої інформації про здоров'я, підписуйтесь на нашу Facebook-групу про здоров'я та здоровий спосіб життя.

Реклама:

Головне сьогодні