20 ідей від психотерапевтів, як перемогти нудьгу в стосунках 

Софія Кочмар-Тимошенко  — 31 жовтня 2020, 11:00

Не страшно, якщо ваш партнер починає позіхати, коли ви довго і натхненно щось розповідаєте.

Нудьга у довготривалих стосунках це нормально, оскільки ми люди, які часто втомлюються від чогось, що ми робимо кожного дня. Навіть якщо це любов, ми все одно прагнемо різноманітності

Якщо ви відчуваєте себе втомленими від щоденних стосунків, прийміть рішення це виправити.

І навіть, якщо ви цілком задоволені своїми стосунками, ніколи не завадить спробувати нові захоплення, дізнатися більше один про одного.

Bustle, разом з експертами зі стосунків, створив список з 20 найдієвіших порад, які допоможуть урізноманітнити життя між вами обома.

В довготривалих стосунках треба час від часу виходити із зони комфорту

Якщо ви спробуєте усі перелічені нижче поради і жодна з них не спрацює це сигнал до серйозної розмови з партнером/партнеркою.

"Можливо, пора запитати себе, чи варта та енергія, яку ви інвестуєте, віддачі", каже Сінді Дарнелл, терапевт із питань сексу і особистих стосунків.

  1. Переконайтеся, що ви добре дбаєте про себе

"Якщо ви майже засинаєте у своїх стосунках, це може означати, що ви насправді нудьгуєте взагалі, й не обов'язково нудьгуєте через свого партнера", говорить Дарнелл.

Тож почніть з того, щоб поглянути на свої поточні цілі.

"Чи є щось, що ви могли б зробити, щоб оживити власне життя?

Чи є у вас маленький голос в середині, що ви ігноруєте, який каже, як змінити себе? Послухайте спочатку цей голос, перш ніж виправляти щось у стосунках", рекомендує Дарнелл.

Подумавши, ви можете виявити, що проблема всередині. "(Людина), яка заявляє, що їй нудно понад 80% часу побачить, що їй потрібно досліджувати саму себе, а стосунки це приємний бонус і простір для зростання та виховання", розповідає Мікеле Пайва, ліцензований психотерапевт.

Можливо, настав час попрацювати над собою, щоб мати більш насичені стосунки.

  1. Будьте зацікавлені та ставте запитання партнеру

Якщо ці стосунки тривають довго, може здатися, що ви знаєте один про одного все. Нудьга настає тоді, коли ви перестаєте цікавитись.

До речі, в Інтернеті є безліч підказок, наприклад додаток Card Decks від Інституту Готтмана, який може допомогти.

"У них є відкриті питання для пар, які по черзі треба ставити один одному, каже клінічний психотерапевт Меліса Варнер.

Це чудовий інструмент, який можна використовувати під час тривалої поїздки на машині, очікування їжі в ресторані або під час спільного проведення часу вдома".

Вам буде здаватися, що ви знову знайомитеся. І це додасть якоїсь настільки потрібної родзинки у зовсім нудну фазу ваших стосунків.

  1. Знайдіть щось, до чого вам хотілося б прагнути удвох.

Якщо ви вдвох робите одне і те ж день у день, ви змучитесь від цього.

Тож не забувайте планувати щось цікаве на майбутнє, наприклад, відпустку чи проект, над яким можна працювати разом.

"Подібно до того, як люди потребують підвищення в своїй роботі, щоб відчувати виклик і винагороду, подружжя повинні відчувати той самий приплив адреналіну у відносинах", розповідає Касті Роджерс, експерт по відносинах і тренер з життя.

Виберіть мету та поспілкуйтеся про кроки, які ви будете робити, щоб дістатися до неї.

  1. Спробуйте залишитись з партнером наодинці.

Ви любите спільні подорожі?

"Я люблю їх, тому що це чудовий спосіб стимуляції стосунків і потребує багато пересування, грошей і планування", каже Джесіка Брайтон, експертка з стосунків. Це може бути саме те, що вам необхідно саме зараз.

Сплануйте час "щоби втекти", потім сховайте телефони і сконцентруйтеся один на одному протягом усього дня, готуйте разом їжу, виберіть ідеальний фільм або гуляйте в парку.

Або підіть ще далі забронюйте номер у вашому місті і відчуйте себе туристами, насолоджуючись обслуговуванням номерів.

Готуйте разом їжу - це дасть вам досвід спільної справи і спілкування Фото: Rawpixel Depositphotos
    1. Подумайте про те, що зближує вас і вашого партнера.

    "Якщо ви не знаєте, як позбутися відчуття нудьги, ви завжди можете вернутися на початок стосунків, каже Саманта Деніельс, професійна сваха і засновниця додатку для знайомств The Dating Lounge, подумайте про те, як ви знайшли один одного в першу чергу.

    Це може повернути ту іскру, яка зникла на деякий час і може допомогти вам обом згадати те заняття, яке вам обом дійсно подобалось".

    1. Дуркуйте разом.

    "Найшвидший спосіб припинити сум це почати дуркувати", розповідає психотерапевтка, доктор Тіна Б. Тессіна. Вона рекомендує шукати способи, як змусити один одного посміятися, якщо ви ще цього не зробили.

    "Розсмішіть [одне одного], подумайте про щось цікаве, познайомтесь з новими друзями", каже Тессіна. Або просто використовуєте більше жартів у своєму повсякденному житті.

    Так легко впасти в нудну рутину, особливо коли ви були довгий час разом. Але ви завжди можете внести дурість у своє життя, доклавши до цього зусиль.

    1. Щодня робіть щось нове.

    Якщо ваш звичайний день виглядає як ранкова рутина, поїздка на роботу, тренування, вечеря та сон, знайдіть способи додати щось нове до цього розкладу.

    "Пропустіть пральню, спробуйте новий ресторан, читайте один одному вголос свої улюблені книги", говорить Даніела Сепульверес, секс-тренер.

    Список можна продовжувати і продовжувати.

    1. Вийдіть із зони комфорту разом.

    "Це не завжди легко зробити, але вийти за межі зони комфорту це правильний спосіб додати більше хвилювання у ваші стосунки", каже психотерапевтка Кара Міссі.

    За її словами, це може бути настільки просто, як спільний перегляд нового телевізійного шоу, замість тієї самої програми, яку ви бачили 100 разів.

    Що стосується приготування їжі, то "спільне проведення часу на кухні не тільки може дати вам можливість зв’язатись та відпочити, це чудовий простір для практики навичок спілкування та спільної роботи для досягнення спільної мети".

    1. Вийдіть із зони комфорту самостійно.

    Оскільки спробувати щось нове самостійно це ще один спосіб повернути життя у ваші стосунки, подумайте про те, що ви завжди хотіли зробити, але відкладали через страх, і зробіть це.

    "Якщо ви боялися зіткнутися з натовпами, пройдіть уроки імпровізації, експерт із відносин Апріль Масіні. Якщо ви завжди почували себе невпевнено щодо своєї зовнішності змініть у ній щось кардинально".

    "Хоча вам може бути дивно, як пов'язані імпровізація або фарба для волосся до ваших стосунків, все полягає в тому, щоб спробувати щось нове це ефект доміно, який передається на ваші стосунки", пояснює Масіні.

    1. Повторіть свої перші побачення.

    Пам’ятаєте ті перші 10 або 15 побачень, коли ви були свіжо закоханими і втрачали розум один від одного?

    Так, зробіть це ще раз. Буквально.

    "Поверніться до тих занять, які сподобались вам обом на початку до тих перших веселих побачень, каже Мелінда Карвер, тренер з питань стосунків.

    Якщо на перших кількох побаченнях ви дивились певний фільм, їли дивовижну індійську їжу і прогулювались парком, зробіть це ще раз".

    1. Не сидіть на місці, робіть щось разом.

    "Візьміть урок, волонтерте разом у чомусь, чим ви обоє пристрасно захоплюєтесь, освоюйте нові навички, такі як кулінарія, дегустація вин, скелелазіння, бальні танці", пропонує Карлайл Янсен, тренерка з стосунків.

    1. Зробіть ніч побачень обов’язковою.

    Психолог доктор Ніккі Мартінес вважає, що вони мають бути навіть обов’язковими.

    "У вас повинна бути встановлена ​​щотижнева дата побачення, каже психолог, і це не повинен бути просто вечір, відведений на якусь подію.

    У вас є два варіанти. Ви можете записатись на щось, що є взаємним інтересом, наприклад, на кулінарний клас.

    Або, і мені це більше подобається, чергуйте тижні, коли одна людина вибирає діяльність, а інша людина обіцяє піти на це".

    Стосунки вимагають зусиль, тому не шкодуйте, коли вам доведеться "планувати" своє задоволення. Цей трюк дозволить вам добре провести час і залишатись на зв’язку.

    1. Робіть сюрпризи.

    Не просто замовляйте столик в улюбленому ресторані у сотий раз поспіль, а натомість докладайте зусиль, щоб думати нестандартно.

    Знову ж таки, вся справа в тому, щоб бути у грі і готовим спробувати щось нове.

    1. Отримайте заряд адреналіна разом із партнером.

    Якщо вам обом скучно, зробіть щось, що додасть вам адреналіну. Подумайте, щоби це могло бути: сплав на каяках, підйом на вершину хмарочоса або просто перегляд фільму-жахів. І спробуйте це.

    Захоплюючий досвід, великий чи малий, "сприяє вивільненню окситоцину, гормону, який часто називають "гормоном любові"", розповідає Крістал Бредшоу, консультант по стосунках.

    "Окситоцин також важливий для прихильності", пояснює вона. Це буквально пов’язує вас, оскільки ваш мозок відчуватиме той самий прилив адреналіну, коли ви разом "переживете" щось трохи страшне.

    Спільні подорожі будують. Фото: baranq Depositphoto
    1. Почніть нове захоплення разом.

    Якщо на даний момент у вас немає хобі, яким би ви могли займатися разом, настав час його знайти.

    "Знову ж таки, "це спрацьовує, бо виводить вас із зони комфорту", каже Джозеф П. Коулман, доктор філософії.

    Знайдіть те, що вам обом подобається, і зробіть це своїм. Займайтеся цим новим захопленням регулярно і сприймайте його серйозно.

    "Перш ніж ви це зрозумієте, каже Коулман, ви обговорюватимете нові теми та встановлюватимете зв’язок на абсолютно новому рівні".

    1. Спробуйте хобі один одного.

    Будьте готові спробувати хобі один одного, або, принаймні, виявляйте підтримку. Це не тільки розширюватиме горизонт для вас обох, але надсилатиме сигнал про те, що ви доклалися в щастя один одного.

    Скажімо, ви завжди дуже любили піші прогулянки, але ваш партнер не надто любитель природи. Було би добре зрідка приєднатися до таких прогулянок і спробувати. І навпаки.

    1. Спробуйте щось нове в спальні.

    На думку доктора Лорен Кук нудьга у стосунках часто є добрим знаком.

    "Це свідчить про те, що ви будуєте комфорт один з одним", каже вона Суєті. Але це не обов'язково означає, що вам доведеться сидіти склавши руки і приймати це особливо в спальні.

    Кук пропонує дозволити суму мотивувати вас до розмови про повторне підключення, включаючи те, що ви хотіли б зробити, щоб оживити речі.

    Поговоріть про фантазії, займайтеся сексом у нових та цікавих місцях наприклад, в готельному номері або в задній частині вашої машини і приємніше розмовляйте про секс загалом, щоб ви обоє знали, чого хоче та що потребує інший.

    Нудні стосунки можуть призвести до нудного сексу, і навпаки, але якщо ви обидва прагнете вдосконалити цю конкретну область, ви, мабуть, почуватиметеся краще в цілому.

    Ви не єдина пара на цій землі, котра потрапила в такий етап стосунків, коли нудно двом. Фото: AndrewLozovyi Depositphotos
    1. Проведіть трохи більше часу нарізно.

    Якщо ви бачитеся цілодобово та/або живете разом, ви можете набриднути один одному. Тому перед тим, як почати звинувачувати свою нудьгу у відсутності любові чи хімії, спробуйте провести час нарізно.

    Розвиваючи власні захоплення, інтереси та дружбу, ви почуватиметесь бадьорими, і матимете веселі історії, щоб розповідати одне одному, як тільки ви знову побачитесь.

    1. Познайомтеся зі своїм партнером таким, яким він є зараз.

    Якщо ви були разом кілька років, швидше за все, ваш партнер зараз зовсім інший, ніж коли ви вперше зустрілися.

    Чи не прийшов час познайомитися заново? Ви вже зрозуміли, наскільки ви виросли і змінились?

    "Люди хочуть, щоби їх бачили і цінували, зауважує доктор філософії Кассандра Леклер.

    Ми часто застрягаємо у наших стосунках і не бачимо партнера таким, яким він є зараз".

    Сядьте і потеревеньте. Спитаєте свого партнера, що йому саме зараз подобається, а що ні, навіть якщо вам здається, що ви знаєте відповіді.

    1. Визнайте, що нудьга у стосунках це нормально.

    Всі попередні 19 пунктів пропонували вам, як змінити щось, позбавитись щоденної нудьги. Але також потрібно розуміти, що нудьга це абсолютно нормально в звичайних стосунках. Тому, якщо ви потрапили в режим очікування не думайте, що єдиний вихід розлучення.

    Просто визнайте, що ви не єдині в цілому світі, які відчували цей спад у переживаннях.

    Як тільки ви приймете той факт, що нудьга час від часу буде з'являтися і зникати, ви зможете її активно подолати.

    Вас також може зацікавити:

    8 ознак того, що пора розірвати стосунки з партнером

    7 ознак, що у вас токсична дружба і варто з нею попрощатись

    Як розірвати стосунки: 4 поради, які допоможуть уникнути непорозумінь

    Як знайти близького друга в дорослому віці. Поради

    Ми хочемо тримати з вами зв'язок. Будемо раді бачитися і спілкуватися з вами на наших сторінках у Facebook та у Twitter.

    А якщо хочете бути в курсі лише новин та важливої інформації про здоров'я, підписуйтесь на нашу Facebook-групу про здоров'я та здоровий спосіб життя.

    Реклама:

    Головне сьогодні