Омбудсмен пояснила, чому жінки в Україні отримують меншу зарплату, ніж чоловіки

— 8 квітня 2021, 17:33

Наразі в Україні орієнтовно 40% жінок обіймають керівні посади. Водночас заробітну плату вони отримують меншу, ніж чоловіки.

Про це розповіла Уповноважена з прав людини Людмила Денісова під час свого виступу на комітетських слуханнях про ліквідацію всіх форм дискримінації щодо жінок.

На її думку, основна причина цього явища – не розвинена соціальна інфраструктура.

"Це також пов’язано з відсутністю законодавчої визначеності працівників з сімейними обов'язками та недостатніми зусиллями з просвітницької роботи органів місцевого самоврядування", – розповіла Денісова.

Фото AndrewLozovyi/Depositphotos

Омбудсмен вважає, що окрему увагу варто також приділити підвищенню правової культури суспільства щодо гендерної рівності.

"Ми разом напрацьовуватимемо різноманітні заходи для того, щоб підвищити правову обізнаність саме жінок і всіх працівників місцевої влади", – зазначила Денісова.

Вона додала, що здійснення парламентського контролю за виконанням органами держвлади і місцевого самоврядування Конвенції ООН про ліквідацію всіх форм дискримінації щодо жінок є одним з пріоритетних напрямів її діяльності на 2021 рік.

Вас також може зацікавити:

Україна опустилась у рейтингу країн за гендерною рівністю на 15 позицій

Як розпізнати гендерну дискримінацію, та куди звертатися в таких випадках

Жінка готує – чоловік заробляє: які гендерні стереотипи процвітають в українському суспільстві

Ми хочемо тримати з вами зв'язок. Будемо раді бачитися і спілкуватися з вами на наших сторінках у Facebook та у Twitter.

А якщо хочете бути в курсі лише новин та важливої інформації про здоров'я, підписуйтесь на нашу Facebook-групу про здоров'я та здоровий спосіб життя.

Також ми ведемо корисний Telegram-канал "Мамо, я у шапці!".

Реклама:

Головне сьогодні