"С*чка не схоче..": ПЦУ покарала священника за образливе висловлювання щодо жінок та абортів

Катерина Хорощак — 8 червня 2021, 13:38

Єпархіальна рада Православної церкви України ПЦУ покарала священника та депутата від "ЄС" Олександра Дедюхіна за образливий допис у Facebook.

Священник висловлювався про жінок, їхнє тіло та аборти. Мовляв, жінка не має робити абортів, якщо дала згоду на сексуальні стосунки.

Рішення про покарання Єпархіальна рада опублікувала на своєму сайті.

Чоловіку заборонили правити богослужіння до серпня, писати в соцмережах до вересня і рекомендували обміркувати подальший вибір - залишитися священником чи йти в політики і блогери.

Олександр Дедюхін

"Темі блогерської діяльності прот. Олександра Дедюхіна було присвячене одне із попередніх засідань Єпархіальної ради, під час якого перед ним було поставлено ряд вимог щодо зміни риторики в його дописах на Facebook.

Однак, ним належних висновків так і не було зроблено, а стилістика дописів не зазнала належних змін", – написали в Єпархіальному управлінні ПЦУ.

Тому в ПЦУ вирішили:

  • до 19 серпня 2021 року відсторонити Дедюхіна від відправи богослужінь;
  • заборонити до 6-го вересня 2021 року будь-яку публічну діяльність у соцмережах;
  • рекомендувати Дедюхіну на час дії заборони обміркувати вибір - залишитися священнослужителем Православної Церкви і провадити свою пастирську діяльність згідно з церковними правилами та присягою священнослужителя чи обрати шлях світського політика та блогера;
  • разі повторення порушень накласти суворіші покарання або передати справу на розгляд Священному Синоду ПЦУ.

Водночас священнослужителі виступили проти абортів і наголосили, що "згідно з віровченням Православної Церкви і здорового глузду дитина до народження, хоч і перебуває в лоні матері, однак не є її частиною. Вона є людською особистістю від моменту зачаття, її життя є цінним, як кожне людське життя, і потребує захисту".

Нагадаємо, Настоятель Свято-Миколаївського храму та за сумісництвом депутат Полтавської міськради Олександр Дедюхін опублікував допис у Facebook, де в образливій манері виступив проти абортів.

"С*чка не схоче – кобель не скоче", – писав Дедюхін.

Цей фрагмент священник невдовзі видалив після обурень людей в соцмережі, проте він зберігся в історії редагування публікації.

Також у своєму попередньому дописі священнослужитель назвав "недорозвиненими" людей, які підтримують гасло "Моє тіло – моє діло".

Вас також може зацікавити:

"С*чка не схоче..": священник ПЦУ негативно висловився щодо жінок та абортів і викликав осуд у мережі

У лосинах та балетках: на Волині поліція затримала священника у жіночому одязі

Папа Римський дозволив священникам відпускати гріх аборту

Ми хочемо тримати з вами зв'язок. Будемо раді бачитися і спілкуватися з вами на наших сторінках у Facebook та у Twitter.

А якщо хочете бути в курсі лише новин та важливої інформації про здоров'я, підписуйтесь на нашу Facebook-групу про здоров'я та здоровий спосіб життя.

Також ми ведемо корисний Telegram-канал "Мамо, я у шапці!".

Реклама:

Головне сьогодні