Розпочався 78-й Венеційський кінофестиваль: які фільми представить Україна

— 1 вересня 2021, 15:34

ОНОВЛЕНО 06.09.2021

На 78-й Венеційському фестивалі Україна представить одразу три стрічки: "Відблиск", "Носоріг" і "Цензорка". Фільми змагатимуться за нагороди "Золотий лев" і "Горизонти", йдеться на сайті кінофестивалю.

6 вересня на Венеційському фестивалі відбудеться прем'єра фільму "Відблиск" про життя після полону від режисера Валентина Васяновича.

У 2019 році його "Атлантида" перемогла у конкурсній програмі "Горизонти". Цього року "Відблиск" претендуватиме уже на головну нагороду "Золотий лев".

"Відблиск" оповідає історію українського військового хірурга, який потрапляє в полон до бойовиків у ході російсько-української війни, а після звільнення вчиться жити заново.

"… [ми] випалили і зруйнували душу героя, вихопили його з мирного міста, кинули у полон і потім повернули назад. Дивилися, спостерігали за ним, чи зможе він адаптуватися і повернутися до мирного життя, знайти в ньому сенс", – поділився Васянович в інтерв'ю "Суспільному".

Автори фільму представили перший трейлер стрічки.

Кадр з фільму "Відблиск"

Другий український фільм, який покажуть на фестивалі – "Носоріг" Олега Сенцова.

Кадр з фільму "Носоріг". Фото з Facebook-сторінки Олега Сенцова

Робота над стрічкою розпочалася ще у 2012-му, але процес зупинився через ув'язнення Сенцова російськими спецслужбами.

Тепер фільм про бандита Носорога з українських 90-х, знятий у ко-продукції з Польщею та Німеччиною, змагатиметься за нагороду в номінації "Горизонти" з "Цензоркою" Петера Керекеша.

Кадр з фільму "Цензорка"

Ця картина, над якою спільно працювали Словаччина, Чехія та Україна, розповість історію про молоду матір, ув'язнену в Одеській тюрмі за вбивство.

Фестиваль триватиме з 1 по 11 вересня на острові Лідо. У ньому візьме участь 21 фільм, серед яких "Рука Бога" Паоло Соррентіно, "Паралельні матері" Педро Альмодовара та інші.

Нагадаємо, минулого року Україну на Венеційському кінофестивалі представляла стрічка "Погані дороги" Наталії Ворожбит. Тоді фільм отримав відзнаку за кращу новаторську картину у секції "Тиждень критики".

Вас також може зацікавити:

Що там у кіно: Другий "Червоний" та четвертий "Кендімен", нова стрічка Дмитра Томашпольского, екранізація середньовічної лицарської поеми і ще 2 фільми серпня

Олег Сенцов: "Всі вважають мене строгим, жорстким, а я насправді дуже веселий"

В Україні стартував відбір фільмів на премію "Оскар"

Хочете дізнатися більше здоров'я та здоровий спосіб життя? Долучайтеся до групи Мамо, я у шапці! у Telegram та Facebook.

Реклама:

Головне сьогодні