Instagram пропонуватиме підліткам “відпочити” від користування соцмережею

Денис Карловський — 11 жовтня 2021, 13:05

Соціальна мережа Instagram пропонуватиме підліткам, зареєстрованим на платформі, робити "перерву" при тривалому перебуванні онлайн.

Про це повідомляє компанія Instagram в своєму офіційному блозі.

Також розробники соцмережі заявили, що створять додаткові засоби контролю за тим, що переглядають підлітки.

"Ми маємо намір представити те, що, я думаю, матиме велике значення.

Коли наші системи будуть бачити, що підлітки дивляться один і той самий контент знову і знову, а він не сприяє їх благополуччю, ми підштовхнемо їх до перегляду іншого контенту", – заявив Нік Клеґґ, віце-президент з глобальних питань Facebook, якій належить платформа Instagram.

Фото: EdZbarzhyvetsky/Depositphotos

Також Нік Клеґґ додав, що Instagram призупинить розробку окремої платформи для дітей – Instagram Kids, та розглядає варіанти "батьківського контролю" за діяльністю дітей і підлітків на платформі.

Однак він не назвав точні дати запровадження нових функцій.

Заяви про посилення контролю за благополуччям підлітків оприлюднили на тлі скандалу спричиненого заявами колишньої співробітниці Facebook Френсіс Хоген у Сенаті США. Зокрема, вона заявила, що тривале перебування в Instagram негативно впливало на психічне здоров’я підлітків, особливо дівчат, і керівництво Facebook знало про це.

Нагадаємо, у липні цього року Instagram змінив політику конфіденційності для неповнолітніх користувачів. Відтепер під час реєстрації профілі користувачів, яким не виповнилося 16 років (або 18 років в деяких країнах), будуть за замовчуванням переведені в приватний режим.

Також мережа ускладнить пошук дитячих сторінок для потенційно підозрілих акаунтів. Ними вважатимуть сторінки дорослих користувачів, які були нещодавно заблоковані, або про які повідомили неповнолітні користувачі.

Вас також може зацікавити:

5 ознак того, що дитина страждає від онлайн-булінгу. Поради для батьків

Як менше стирчати у соцмережах – навіть якщо від них залежить ваша робота

Батька львівського школяра оштрафували через меми про вчителів у Instagram

Instagram vs реальність: люди діляться чесними світлинами з фотосесій

Хочете дізнатися більше здоров'я та здоровий спосіб життя? Долучайтеся до групи Мамо, я у шапці! у Telegram та Facebook.

Реклама:

Головне сьогодні