Що приготувати з волоських горіхів? 4 рецепти
Волоські горіхи – це джерело багатьох вітамінів і мінералів, зокрема міді, фолієвої кислоти, фосфору, марганцю, вітамінів В6 і Е, пишуть у Healthline.
Також волоські горіхи – це чудовий інгредієнт для салатів, соусів, гарнірів чи десертів, який надає стравам ніжного вершково-горіхового смаку.
Ми зібрали 4 рецепти з волоським горіхом від BBC Good Food.
Бананово-горіховий хліб
ninell_Depositphotos |
Інгредієнти:
- 100 г розтопленого вершкового масла;
- 140 г цукрової пудри;
- 1 збите яйце;
- 225 г звичайного борошна;
- 2 чайні ложки розпушувача;
- 4 дуже стиглих банани;
- 85 г подрібнених волоських горіхів;
- 50 мл молока.
Фото: fudio/Depositphotos |
Як приготувати
Розігрійте духовку до 180°C/160°C. Форму для хліба змастіть вершковим маслом, застеліть пергаментом для випікання, а потім змастіть і його.
У великій мисці змішайте масло, цукор і яйце, потім повільно додавайте борошно і розпушувач.
Очистіть і розімніть банани. Тепер збийте все разом з горіхами.
Перелийте суміш у форму і запікайте 1 годину. Дайте хлібині охолонути.
Подавайте десерт із ванільним морозивом і шоколадним або кленовим сиропом.
Хліб можна щільно загорнути в харчову плівку і зберігати до 2 днів або тримати замороженим до 1 місяця.
Паста з горіхами, блакитним сиром і броколі
Фото: karissaa/Depositphotos |
Інгредієнти:
- 200 г макаронів пенне;
- 250 г суцвіть брокколі;
- 2 столові ложки оливкової олії;
- жменю подрібнених волоських горіхів;
- 100 г блакитного сиру, нарізаного кубиками;
- сік з 1 лимона.
Як приготувати
Зваріть макарони. За 4 хвилини до їхньої готовності додайте в каструлю суцвіття броколі.
Тим часом розігрійте оливкову олію, додайте жменю подрібнених волоських горіхів і обсмажте протягом 1 хвилини.
Злийте воду з макарон у миску, додайте до волоських горіхів 4 столові ложки цієї води.
До макарон додайте волоські горіхи та вершковий блакитний сир. Акуратно помішуйте на середньому вогні, щоб сир розплавився.
Збризніть лимонним соком для подачі.
Карамелізовані волоські горіхи з розмарином
Фото: leungchopan/Depositphotos |
Інгредієнти:
- 150 г цукрової пудри;
- 200 г половинок волоських горіхів;
- 1 столова ложка дрібно нарізаного розмарину;
- сіль і перець.
Як приготувати
Змастіть маслом деко або застеліть пергаментом. Насипте цукор у сковороду і готуйте на середньому вогні до розчинення та легкого золотистого кольору. Не помішуйте – нахиліть сковороду, щоб колір був рівномірний.
Додайте волоські горіхи, розмарин, 1 чайну ложку пластівців морської солі і ½ чайної ложки свіжомеленого чорного перцю і перемішайте.
Обережно вилийте суміш на деко. Використовуйте дві змащені олією чайні ложки, щоб рівномірно розподілити горіхи, але не торкайтеся їх, оскільки вони будуть дуже гарячими.
Дайте горіхам охолонути, а потім подрібніть на шматки за допомогою качалки.
Страву можна зберігати до 3 тижнів у сухому прохолодному місці.
Капустяний мікс із горіхами
Фото: elenathewise/Depositphotos |
Інгредієнти:
- 400 г брюссельської капусти;
- 250 г савойської або зеленої капусти;
- 100 г очищеної цибулі шалот;
- По 2 чайні ложки вершкового масла і оливкової олії;
- 300 мл овочевого або курячого бульйону (використовуйте овочевий для вегетаріанської версії страви);
- 400 г замороженого гороху;
- 50 г подрібнених волоських горіхів;
Як приготувати
Доведіть до кипіння підсолену воду у великій каструлі. Додайте нарізану капусту і варіть 2 хвилини.
Зцідіть воду, промийте капусту холодною водою, залиште охолонути і потім ще раз добре процідіть.
Протушіть нарізану цибулю шалот на сковороді з маслом і олією.
Накрийте харчовою плівкою і охолоджуйте 24 години перед подачею на стіл.
Покладіть цибулю з бульйоном на пательню і готуйте до кипіння.
Додайте бланшовану капусту та заморожений горох і готуйте 2-3 хвилини, поки всі овочі не стануть м’якими, а бульйону не стане менше.
Приправте і додайте волоські горіхи безпосередньо перед подачею.
Вас також може зацікавити:
Як приготувати корисний десерт? 5 рецептів солодощів
Що приготувати з груш: 10 осінніх рецептів
Вуглеводи корисні чи ні? Норми в дієті, користь і шкода для здоров’я
Хочете дізнатися більше здоров'я та здоровий спосіб життя? Долучайтеся до групи Мамо, я у шапці! у Telegram та Facebook.