Що приготувати коханим? ТОП-5 рецептів солодощів до Дня Святого Валентина
Наближається День Святого Валентина, а це означає, що багато людей будуть готувати смаколики своїм партнерам і партнеркам.
Та що робити, якщо ви не знаєте, чим потішити коханих без зайвих витрат часу і грошей?
Насправді навіть такі прості десерти, як печиво у формі серця, можуть сподобатись вашим близьким.
Головне – готувати з любов'ю, незалежно від дати.
Напередодні свята ми знайшли 5 простих рецептів солодощів у BBC Good Food.
Тарталетки з джемом
Фото: firstblood/Depositphotos |
Інгредієнти:
- 250 г будь-якого борошна;
- 125 г охолодженого і нарізаного кубиками вершкового масла;
- 1 середнє яйце;
- 1 стручок ванілі з насінням;
- 100 г варення або мармеладу.
Як приготувати
Спершу покладіть борошно, масло і дрібку солі в миску та перетріть їх кінчиками пальців (або збийте ці інгредієнти в кухонному комбайні).
Коли суміш стане схожою на панірувальні сухарі, додайте яйце та ваніль.
Додайте 1 столову ложку холодної води і почніть місити тісто руками, але намагайтеся не вимішувати його занадто сильно.
Потім додайте ще 1 столову ложку води, якщо тісто не замішується, але не більше.
Загорніть грудку тіста у харчову плівку і поставте в холодильник на 30 хвилин.
Розігрійте духовку до 180-200°C. Змастіть маслом форму для тарта з 12 отворами.
Посипте робочу поверхню (стіл чи дошку) борошном.
Розкатайте охолоджене тісто і виріжте в ньому 12 кружечків, щоб у викласти у форми.
Додайте 1-2 чайні ложки начинки в кожну тарталетку.
Також можете із залишків тіста вирізати маленькі сердечки і викласти зверху на джем – це ідеальний варіант для Дня святого Валентина.
Випікайте тарталетки 15-18 хвилин до золотистого кольору.
Потім дайте їм постояти у формі кілька хвилин, витягніть, охолодіть та насолоджуйтеся стравою.
Мус із шампанського з малиною
Фото: 5seconds/Depositphotos |
Інгредієнти:
- 140 г замороженої малини;
- 2 столові ложки шампанського;
- 200 мл подвійних вершків;
- 4 столові ложки цукру;
- 2 чайні ложки сублімованої малини (порошку);
- пісочне печиво для подачі.
Як приготувати
Помістіть малину і шампанське у блендер та перемішайте в пюре.
Дерев’яною ложкою чи лопаткою протисніть якомога більше суміші через сито і викиньте малинові зернятка, які відсіялись.
Вершки і цукор помістіть в каструлю та прогрійте, поки цукор не розтане.
Збільшіть вогонь, поки суміш не закипить, а потім варіть 2-3 хвилини, регулярно помішуючи.
Вимкніть вогонь і додайте пюре з малини й шампанського.
Охолоджуйте суміш 15 хвилин, а потім розділіть між 2 невеликими піалами чи склянками.
Дайте десерту постояти ще 30 хвилин і посипте сублімованою малиною.
Поставте в холодильник на 2 години або на ніч, щоб мус застиг.
Для подачі додайте зверху трохи пісочного печива.
Шоколадне фондю
Фото: 5seconds/Depositphotos |
Інгредієнти:
- 75 мл шоколадного соусу;
- 40 мл солоної карамелі;
- трохи бренді;
- 1 паличка кориці.
- полуниця, зефір, пісочне печиво.
Як приготувати
Запаліть свічку під ємністю для фондю, щоб нагріти її.
Коли каструля нагріється, влийте шоколадний соус і солону карамель.
Додайте трохи бренді.
Перемішайте шоколад і додайте паличку кориці.
Занурте у шоколад полуницю, зефір, печиво чи будь-які фрукти чи ягоди на шпажках.
Медово-фісташковий пудинг
Фото: unixx.0.gmail.com/Depositphotos |
Інгредієнти:
- 2 столові ложки вершкового масла;
- 2 чайні ложки меду;
- 50 г борошна для самопідйому
- 25 г меленого мигдалю;
- 50 г цукру;
- ¼ чайної ложки харчової соди;
- 1 яйце;
- 85 г грецького йогурту;
- 1 столова ложка нарізаних фісташок.
Як приготувати
Змастіть маслом дві великі чашки для кави або окремі формочки і вистеліть їхнє дно пергаментом.
У кожну форму покладіть ложку меду.
Розігрійте духовку до 180°C.
Змішайте всі сухі інгредієнти у великій мисці, роздавивши пальцями грудочки.
Збийте яйце, масло і йогурт разом, додайте суху суміш і перемішайте до однорідності.
Розкладіть суміш по чашках і поставте їх на деко.
Запікайте 20 хвилин, поки пудинги не піднімуться і не стануть золотистими.
Обережно відділіть випічку від форми за допомогою ножа і переверніть її на тарілки.
Збризніть пудинги медом, посипте дрібно нарізаними фісташками та подавайте з кульками фісташкового морозива.
Печиво з сердечками
Фото: VikaRayu/Depositphotos |
Інгредієнти:
- 300 г борошна;
- 200 г вершкового масла, нарізаного кубиками;
- 120 г цукру;
- 2 великих яєчних жовтки;
- 2 чайні ложки ванільного екстракту;
- ½ чайної ложки трояндової води чи сублімованої малини;
- червоний або рожевий харчовий барвник.
Як приготувати
Покладіть борошно і масло в кухонний комбайн та збийте до дрібної крихти.
Додайте цукор і жовтки, а потім збийте до однорідності.
Заберіть третину суміші і відкладіть у холодильник.
Додайте ванілін до тіста, що залишилося, і збийте.
Загорніть тісто у харчову плівку і дайте йому постояти при кімнатній температурі.
Візьміть іншу частину тіста з холодильника і збийте з трояндовою водою чи сушеною малиною і барвником.
Якщо тісто стало занадто м’яким, додайте ще кілька ложок борошна.
Поставте кольорове тісто в холодильник на 30 хвилин.
Між пергаментом для випікання розкачайте вже охолоджене рожеве тісто. Використовуйте невеликий різак 3-4 см, щоб виштампувати сердечка.
Покладіть усі ці шматочки одне над одного і притисніть, щоб утворився циліндр, але збережіть форму серця.
Загорніть кольоровий циліндр у харчову плівку і поставте у холодильник на 3 години.
Коли кольорове тісто стане твердим, візьміть ванільне тісто і розділіть на три частини.
Довжина циліндра з сердечок і цих 3 шматків має бути однакова.
Приклейте шматки тіста на кожну сторону кольорового циліндра і розкачайте так, щоб ванільне тісто повністю "охопило" кольорове тісто. Охолодіть цей "рулет" протягом 2 год.
Розігрійте духовку до 180°C.
Наріжте рулет із тіста на диски товщиною 1 см. Це має бути кругле печиво з кольоровим серцем усередині.
Викладіть печиво на деко, застелене пергаментом, і випікайте 20 хв.
Вас також може зацікавити:
Як приготувати корисний десерт? 5 рецептів солодощів
ТОП-5 романтичних історій про кохання
Замість шпротів і канапе: 4 рецепти закусок до святкового столу
Хочете дізнатися більше здоров'я та здоровий спосіб життя? Долучайтеся до групи Мамо, я у шапці! у Telegram та Facebook.