Що приготувати коханим? ТОП-5 рецептів солодощів до Дня Святого Валентина

Олена Барсукова — 12 лютого 2022, 10:30

Наближається День Святого Валентина, а це означає, що багато людей будуть готувати смаколики своїм партнерам і партнеркам.

Та що робити, якщо ви не знаєте, чим потішити коханих без зайвих витрат часу і грошей?

Насправді навіть такі прості десерти, як печиво у формі серця, можуть сподобатись вашим близьким.

Головне – готувати з любов'ю, незалежно від дати.

Напередодні свята ми знайшли 5 простих рецептів солодощів у BBC Good Food.

Тарталетки з джемом

Фото: firstblood/Depositphotos

Інгредієнти:

  • 250 г будь-якого борошна;
  • 125 г охолодженого і нарізаного кубиками вершкового масла;
  • 1 середнє яйце;
  • 1 стручок ванілі з насінням;
  • 100 г варення або мармеладу.

Як приготувати

Спершу покладіть борошно, масло і дрібку солі в миску та перетріть їх кінчиками пальців (або збийте ці інгредієнти в кухонному комбайні).

Коли суміш стане схожою на панірувальні сухарі, додайте яйце та ваніль.

Додайте 1 столову ложку холодної води і почніть місити тісто руками, але намагайтеся не вимішувати його занадто сильно.

Потім додайте ще 1 столову ложку води, якщо тісто не замішується, але не більше.

Загорніть грудку тіста у харчову плівку і поставте в холодильник на 30 хвилин.

Розігрійте духовку до 180-200°C. Змастіть маслом форму для тарта з 12 отворами.

Посипте робочу поверхню (стіл чи дошку) борошном.

Розкатайте охолоджене тісто і виріжте в ньому 12 кружечків, щоб у викласти у форми.

Додайте 1-2 чайні ложки начинки в кожну тарталетку.

Також можете із залишків тіста вирізати маленькі сердечки і викласти зверху на джем – це ідеальний варіант для Дня святого Валентина.

Випікайте тарталетки 15-18 хвилин до золотистого кольору.

Потім дайте їм постояти у формі кілька хвилин, витягніть, охолодіть та насолоджуйтеся стравою.

Мус із шампанського з малиною

Фото: 5seconds/Depositphotos

Інгредієнти:

  • 140 г замороженої малини;
  • 2 столові ложки шампанського;
  • 200 мл подвійних вершків;
  • 4 столові ложки цукру;
  • 2 чайні ложки сублімованої малини (порошку);
  • пісочне печиво для подачі.

Як приготувати

Помістіть малину і шампанське у блендер та перемішайте в пюре.

Дерев’яною ложкою чи лопаткою протисніть якомога більше суміші через сито і викиньте малинові зернятка, які відсіялись.

Вершки і цукор помістіть в каструлю та прогрійте, поки цукор не розтане.

Збільшіть вогонь, поки суміш не закипить, а потім варіть 2-3 хвилини, регулярно помішуючи.

Вимкніть вогонь і додайте пюре з малини й шампанського.

Охолоджуйте суміш 15 хвилин, а потім розділіть між 2 невеликими піалами чи склянками.

Дайте десерту постояти ще 30 хвилин і посипте сублімованою малиною.

Поставте в холодильник на 2 години або на ніч, щоб мус застиг.

Для подачі додайте зверху трохи пісочного печива.

Шоколадне фондю

Фото: 5seconds/Depositphotos

Інгредієнти:

  • 75 мл шоколадного соусу;
  • 40 мл солоної карамелі;
  • трохи бренді;
  • 1 паличка кориці.
  • полуниця, зефір, пісочне печиво.

Як приготувати

Запаліть свічку під ємністю для фондю, щоб нагріти її.

Коли каструля нагріється, влийте шоколадний соус і солону карамель.

Додайте трохи бренді.

Перемішайте шоколад і додайте паличку кориці.

Занурте у шоколад полуницю, зефір, печиво чи будь-які фрукти чи ягоди на шпажках.

Медово-фісташковий пудинг

Фото: unixx.0.gmail.com/Depositphotos

Інгредієнти:

  • 2 столові ложки вершкового масла;
  • 2 чайні ложки меду;
  • 50 г борошна для самопідйому
  • 25 г меленого мигдалю;
  • 50 г цукру;
  • ¼ чайної ложки харчової соди;
  • 1 яйце;
  • 85 г грецького йогурту;
  • 1 столова ложка нарізаних фісташок.

Як приготувати

Змастіть маслом дві великі чашки для кави або окремі формочки і вистеліть їхнє дно пергаментом.

У кожну форму покладіть ложку меду.

Розігрійте духовку до 180°C.

Змішайте всі сухі інгредієнти у великій мисці, роздавивши пальцями грудочки.

Збийте яйце, масло і йогурт разом, додайте суху суміш і перемішайте до однорідності.

Розкладіть суміш по чашках і поставте їх на деко.

Запікайте 20 хвилин, поки пудинги не піднімуться і не стануть золотистими.

Обережно відділіть випічку від форми за допомогою ножа і переверніть її на тарілки.

Збризніть пудинги медом, посипте дрібно нарізаними фісташками та подавайте з кульками фісташкового морозива.

Печиво з сердечками

Фото: VikaRayu/Depositphotos

Інгредієнти:

  • 300 г борошна;
  • 200 г вершкового масла, нарізаного кубиками;
  • 120 г цукру;
  • 2 великих яєчних жовтки;
  • 2 чайні ложки ванільного екстракту;
  • ½ чайної ложки трояндової води чи сублімованої малини;
  • червоний або рожевий харчовий барвник.

Як приготувати

Покладіть борошно і масло в кухонний комбайн та збийте до дрібної крихти.

Додайте цукор і жовтки, а потім збийте до однорідності.

Заберіть третину суміші і відкладіть у холодильник.

Додайте ванілін до тіста, що залишилося, і збийте.

Загорніть тісто у харчову плівку і дайте йому постояти при кімнатній температурі.

Візьміть іншу частину тіста з холодильника і збийте з трояндовою водою чи сушеною малиною і барвником.

Якщо тісто стало занадто м’яким, додайте ще кілька ложок борошна.

Поставте кольорове тісто в холодильник на 30 хвилин.

Між пергаментом для випікання розкачайте вже охолоджене рожеве тісто. Використовуйте невеликий різак 3-4 см, щоб виштампувати сердечка.

Покладіть усі ці шматочки одне над одного і притисніть, щоб утворився циліндр, але збережіть форму серця.

Загорніть кольоровий циліндр у харчову плівку і поставте у холодильник на 3 години.

Коли кольорове тісто стане твердим, візьміть ванільне тісто і розділіть на три частини.

Довжина циліндра з сердечок і цих 3 шматків має бути однакова.

Приклейте шматки тіста на кожну сторону кольорового циліндра і розкачайте так, щоб ванільне тісто повністю "охопило" кольорове тісто. Охолодіть цей "рулет" протягом 2 год.

Розігрійте духовку до 180°C.

Наріжте рулет із тіста на диски товщиною 1 см. Це має бути кругле печиво з кольоровим серцем усередині.

Викладіть печиво на деко, застелене пергаментом, і випікайте 20 хв.

Вас також може зацікавити:

Як приготувати корисний десерт? 5 рецептів солодощів

ТОП-5 романтичних історій про кохання

Замість шпротів і канапе: 4 рецепти закусок до святкового столу

Хочете дізнатися більше здоров'я та здоровий спосіб життя? Долучайтеся до групи Мамо, я у шапці! у Telegram та Facebook.

Реклама:

Головне сьогодні