Розстріляли людей у церкві: Денісова розповіла про нові злочини військ РФ

Михайло Загородній — 10 квітня 2022, 18:36

Із деокупацією українських територій з’являються відомості про все нові випадки вбивств, катувань та сексуального насильства.

Уповноважена Верховної Ради з прав людини Людмила Денісова розповіла про звірства росіян на Київщині, Чернігівщині та в Херсонській області.

У селах Ягіде та Лукашівка на Чернігівщині знайшли тіла розстріляних росіянами людей у Вознесенській церкві, де загарбники влаштували собі штаб.

В Ірпені 20-річна вагітна дівчина втратила дитину після того, як її зґвалтували російські окупанти.

Фото: SomeMeans/Depositphotos

У селищі Макарів у Київській області 80-річний дідусь помер після тортур, росіяни на очах в його доньки відрізали старенькому руки.

У Херсонській області російські військових вирішили побити 60-річного чоловіка на очах його доньки прикладами та палицями.

"Звертаюсь до Комісії ООН з розслідування порушень прав людини під час військового вторгнення РФ в Україну та експертної місії, створеної державами-учасницями ОБСЄ відповідно до Московського механізму, врахувати ці факти військових злочинів та порушень прав людини РФ в Україні", – каже Денісова.

Вона зазначила, що терор військових РФ відносно мирних українців є військовим злочином, який прямо порушує норми Женевської конвенції про захист цивільного населення під час війни.

Нагадаємо, глобальна ініціатива "Трибунал для Путіна" задокументувала вже 1188 епізодів воєнних злочинів Росії, вчинених в Україні.

Вас також може зацікавити:

Розповідайте про зґвалтування. Світ має знати про злочини окупантів

В Україні створили портал "Доказ", щоб фіксувати злочини окупантів. Як долучитися?

Овдовіла і тричі зґвалтована: історія матері, над якою знущалися окупанти

Хочете дізнатися більше здоров'я та здоровий спосіб життя? Долучайтеся до групи Мамо, я у шапці! у Telegram та Facebook.

Реклама:

Головне сьогодні