Суд скасував штраф для Терехова за ведення соцмереж російською: мовний омбудсмен оскаржив рішення

Анастасія Поя — 19 квітня 2023, 20:07

Мовний омбудсмен Тарас Кремінь оскаржив рішення суду про скасування штрафу для міського голови Харкова Ігоря Терехова за порушення мовного законодавства.

Про це Уповноважений із захисту державної мови Тарас Кремінь розповів у коментарі "УП. Життя".

Штраф був накладений за ведення соцмереж російською мовою.

Однак, 10 квітня суд визнав протиправною постанову уповноваженого з захисту державної мови Тараса Кременя щодо порушення мовного законодавства Ігорем Тереховим, і скасував її.

Фото: PromesaStudio/Depositphotos

Також суд скасував штраф у 3400 грн, накладений на мера Харкова через порушення мовного законодавства.

ВІДЕО ДНЯ

"Якщо міський голова зміг переконати суд у тому, що його профілі у соціальних мережах є приватними, то мені інформації недостатньо, адже, наприклад, його приватні сторінки веде одразу 8 осіб і у них йдеться виключно про перебіг подій у Харкові", – наголошує омбудсмен..

За його словами, в судовій справі Ігор Терехов постає "не проти Уповноваженого, а проти харків’ян, які подавали скарги".

"Судитися проти громадян України, якщо перефразувати мою постанову про порушення ним мовного законодавства, мені здається, як мінімум, некоректно, бо скаржилися харків’яни", – зауважив Тарас Кремінь.

Після постанови про порушення мовного законодавства Терехов почав вести свої сторінки у соцмережах українською мовою.

Нагадаємо, міський голова Харкова Ігор Терехов подав до суду на мовного омбудсмена Тараса Креміня через штраф за використання російської мови у публічному просторі.

Читайте також: В Донецькій області покарали 6 поліцейських за ігнорування української мови

Реклама:

Головне сьогодні