У Держдуму РФ внесли законопроєкт про заборону операцій зі зміни статі

Анастасія Поя — 30 травня 2023, 20:28

До Держдуми Російської Федерації внесли законопроєкт, який забороняє проводити медичні втручання, спрямовані на зміну статі.

Про це повідомляє російське пропагандистське агентство ТАСС із посиланням на документ, який розмістив віце-спікер Держдуми Петро Толстой у Telegram.

Депутати всіх п'яти фракцій Держдуми, майже 400 парламентарів, внесли на розгляд законопроєкт, який доповнює закон "Про основи охорони здоров'я громадян у РФ" положенням, які, зокрема, "забороняють здійснення медичних втручань, спрямованих на зміну статі людини".

Водночас законопроєкт дозволяє медичне втручання для лікування вроджених аномалій статевих органів у дітей.

Фото: Петро Толстой/Telegram

Операції зможуть проводити згідно з рішенням лікарської комісії у затверджених для цього урядом РФ лікарнях.

"На жаль, таких випадків дедалі більше – західна індустрія трансгендерів намагається просочитися і в нашу країну", – вважає Толстой.

Також законопроєкт забороняє органам реєстрації актів цивільного стану (РАЦС) змінювати або виправляти стать в документах на основі відповідної довідки з лікарні.

Відповідну поправку вносять до закону "Про акти цивільного стану", який нині дозволяє органам РАЦСу змінювати стать людини у документах.

Законопроєкт пропонує визнати цю норму такою, що втратила чинність.

Віце-спікер Держдуми країни-агресорки "аргументує" необхідність ухвалення законопроєкту тим, що нібито потрібно завадити "проникненню західної антисімейної ідеології".

"Навіщо це робиться? Ми зберігаємо для нащадків Росію з її культурними та сімейними цінностями, традиційними засадами, ставлячи бар'єр на шляху проникнення західної антисімейної ідеології", – додав депутат.

Нагадаємо, в Уганді президент підписав закон, який передбачає довічне ув’язнення для представників ЛГБТ.

Читайте також: Мамі українського ЛГБТ+ військового погрожували спалити дім через діяльність сина

Реклама:

Головне сьогодні