Маріуполю загрожує проблема з питною водою через дії окупантів – радник мера 

Тетяна Денисенко — 8 травня 2023, 12:09

Тимчасово окупованому росіянами Маріуполю влітку загрожує проблема з питною водою.

Про це заявив радник міського голови Маріуполя Петро Андрющенко.

За його словами, окупанти намагаються поєднати два водосховища, що може спричинити екологічну катастрофу у місті.

Як пояснює Андрющенко, місто отримує воду з резервного водосховища у Старому Криму, яке наповнюється через потік Кальчика. Утім, його росіяни перекрили всередині міста, внаслідок чого річка "фактично перетворилася на болото".

Водойма Маріуполя. Фото: Петро Андрющенко

"Тому, з водою біда страшенна. Влітку в спеку рівня води не вистачить для водозабезпечення Маріуполя навіть на мінімумі, а перекритий Кальчик не дасть відновитись водосховищу," – прогнозує Петро Андрющенко.

ВІДЕО ДНЯ

За його словами, щоб вирішити проблему із водою, окупанти, нібито "знайшли" документи проєкту міської ради щодо нового водоводу та вирішили його "бездумно реалізувати".

Радник мера додає, що у проєкті йшлося про водоочисний завод та побудову водозабору з двох водосховищ – Старокримського та Павлопільського.

Так росіяни бачить реалізацію задуму. Мапа: Петрo Андрющенкo

"А росіяни вирішили поєднати зараз ці два водосховища. Наче це щось вирішить. Може воно б вирішило, але є нюанс. Павлопільське водосховище має поповнюватись через Кальміус за умови працюючого каналу Сіверського Донця. Який не працює (чому власне нема води в Донецьку)", – наголосив радник міського голови.

За словами Петра Андрющенка, якщо окупанти втілять задум у життя, то це може знищити одночасно два водосховища та всю флору і фауну навколо них.

Нагадаємо, минулого літа у Маріуполі росіяни роздавали для пиття місцевим мешканцям воду з бактеріями, які притаманні фекаліям.

Читайте також: Тортури й справи про "тероризм". Історія волонтерів з Маріуполя, які вийшли з полону в Оленівці

Реклама:

Головне сьогодні