Кермує мотоциклом на двох протезах: історія військового, який втратив на війні руку і ногу. ФОТО

Анастасія Поя — 21 липня 2023, 19:42

У Львові проходить реабілітацію 26-річний військовий Роман Василюк, який внаслідок поранення на фронті втратив руку та ногу.

Нині чоловік вчиться жити з протезами й каже, що в нього виходить, повідомляють в Першому медичному об’єднанні Львова.

Роман з Житомирщини. У перші дні повномасштабного вторгнення чоловік вирішив доєднатися до армії, щоб захистити не лише країну, а й власну родину – тоді в чоловіка народився син.

У війську Роман став водієм-гранатометником.

Роман Василюк. Усі фото: Перше медичне об'єднання Львова

У медоб’єднанні переповідають, що чоловік об’їздив найгарячіші точки фронту: Троїцьке, Попасну, Лисичанськ, Бахмут.

ВІДЕО ДНЯ

Восени Роман отримав поранення.

"Ногу та руку захисник втратив минулої осені – внаслідок влучення ворожого снаряду. Зачепило тоді всіх довкола, але найважчим був саме Роман", – розповідають в лікарні.

Сам Роман момент свого поранення пам’ятає до деталей.

"Я пам’ятаю, що не було чого рятувати. Ноги вже не було, вона в чоботі збоку лежала. Рука звисала на шкірі", – згадує військовий.

Чоловіку встановили один з найкращих і водночас найкоштовніших протезів – біонічний

Спочатку чоловіка евакуювали до Дружківки на Донеччині, де лікарі ампутували йому ліві руку та ногу. Далі – реанімація у Дніпрі та тривале лікування у Києві.

До Львова військовий приїхав, щоб встановити протези.

"Спеціалісти встановили йому один з найкращих біонічних протезів у світі провідної німецької компанії. Вже на другий день з біонічним протезом Роман зміг самостійно зав'язати собі шнурки", – розповідають в медоб’єднанні.

Нині чоловік намагається повернутися до звичного життя. Зокрема, вже сів за кермо мотоцикла.

Роман запевняє, що в металевій руці та нозі "ніяких, скажімо так, перешкод"

"Не так швидко і не так функціонально, але я не бачу ніяких, скажімо так, перешкод. Я можу гратися з дитиною, допомагати дружині. Я можу щось побутове робити на кухні, вдома або біля будинку, можу їздити на машині або мотоциклі", – каже Роман.

До татової біонічної руки нині вже звик півторарічний син військового – Ігор. Спочатку він її боявся через незвичний звук, а нині ж полюбляє, коли батько дає йому "п’ять".

Раніше ми розповідали історію військового, який вибрався з палаючого танка.

Читайте також: "Дивлюся на ноги, а їх – немає": у Львові проходить реабілітацію військовий, який втратив обидві ноги. ФОТО

Реклама:

Головне сьогодні