Смачно, солодко та швидко. 5 легких рецептів шоколадних десертів

Анна Бей — 8 липня 2023, 12:00

Як приготувати десерт з шоколадом швидко та смачно?

УП. Життя зібрали 5 рецептів десертів з шоколаду, які допоможуть посмакувати улюблені солодощі або спробувати нові страви.

Пропонуємо переглянути рецепти та підготуватись до Всесвітнього дня шоколаду.

Шоколадний фондан

Шоколадний фондан. Фото: Ryan Liebe for The New York Times. Food Stylist: Simon Andrews.

Інгредієнти:

  • 85 грамів гіркого подрібненого шоколаду (70-74% какао) – приблизно ½ склянки
  • 3 столові ложки вершкового масла, нарізаного кубиками
  • 3 столові ложки цукру
  • 1 велике яйце
  • 1 великий жовток
  • ½ чайної ложки екстракту ванілі
  • ⅛ чайної ложки солі
  • 2 столові ложки борошна
  • цукрова пудра (за бажанням)

Приготування:

Крок 1

Розігрійте духовку до 220°C і змастіть вершковим маслом форму.

Крок 2

Змішайте шоколад і 3 столові ложки вершкового масла в термостійкій мисці, поставленій над каструлею з киплячою водою.

Варіть суміш, періодично помішуючи, до повного розплавлення та однорідної консистенції.

Або ж помістіть масу в миску (не використовуйте металевий посуд) та поставте в мікрохвильову піч на 30-секундні режими, помішуючи, до повного розплавлення та однорідної консистенції, приблизно 1 хвилину.

Зніміть з вогню і відставте суміш в сторону.

Крок 3

У середній мисці змішайте 3 столові ложки цукру, яйце, жовток, ваніль і сіль.

Інтенсивно збивайте, поки суміш не стане густою та пінистою, приблизно 2 хвилини.

Просійте борошно до однорідної маси.

Крок 4

Лопаткою додайте шоколад до яєчної суміші та обережно перемішуйте до однорідної консистенції.

Крок 5

Вилийте суміш у форму для випікання. Випікати 12-14 хвилин або поки краї не схопляться і не піднімуться, але середина все ще буде м'якою при легкому натисканні.

Ви також можете накрити тісто і поставити його в холодильник на добу наперед. Додайте додатково хвилину або 2 до часу випікання, якщо випікаєте пиріг прямо з холодильника.

Крок 6

За допомогою лопатки або маленького ножа звільніть краї пирога від форми. Поставте тарілку на форму та обережно переверніть теплий пиріг.

Посипте десерт цукровою пудрою і подавайте з морозивом або збитими вершками.

Читайте також: Як приготувати корисний десерт? 5 рецептів солодощів

Шоколадний заварний крем без випікання

Шоколадний заварний крем без випікання. Фото: AMY SIMS

Інгредієнти:

  • ¼ склянки молока
  • 3 столові ложки цукру
  • 1 великий яєчний жовток
  • 85 грамів гіркого дрібно нарізаного шоколаду
  • дрібка солі
  • 2 столові ложки розм’якшеного вершкового масла
  • ½ склянки жирних вершків
  • щіпка меленої кориці

Приготування:

Крок 1

У невеликій каструлі змішайте молоко з 2 столовими ложками цукру і нагрійте до утворення пари та розчинення цукру.

Яєчний жовток покладіть в невелику миску і поступово додавайте в гаряче молоко.

Варіть суміш на помірному вогні, постійно помішуючи, до легкого загустіння, приблизно 2 хвилини.

Крок 2

Зніміть каструлю з вогню, додайте подрібнений шоколад, сіль та збийте до однорідної маси.

Додайте вершкове масло.

Розлийте заварний крем у 2 неглибокі миски та поставте у холодильник, приблизно на 5 хвилин.

Крок 3

Тим часом у середній мисці збийте вершки з корицею та 1 столовою ложкою цукру до м'якої консистенції.

Вилийте крем на заварні тістечка, посипте вершки шоколадною стружкою і подавайте до столу.

Читайте також: Що потрібно знати про спаржу та як її готувати: 3 простих рецепти

Бригадейро

(традиційний бразильський десерт)

Бригадейро. Фото: NoirChocolate/Depositphotos

Інгредієнти:

  • 2 столові ложки вершкового масла
  • 1 банка згущеного молока
  • ½ склянки какао-порошку
  • щіпка солі
  • 85 грамів подрібненого шоколаду

Приготування:

Крок 1

У каструлі середнього розміру на середньому повільному вогні розтопіть 2 столові ложки вершкового масла.

Додайте згущене молоко, какао-порошок і сіль.

Крок 2

Варіть суміш, помішуючи, до однорідної консистенції та легкого загустіння, 10-12 хвилин.

Перекладіть суміш для бригадейро в миску і поставте в холодильник до застигання, приблизно на 30 хвилин.

Крок 3

Змащеними вершковим маслом руками зробіть 20 кульок розміром зі столову ложку.

Обваляйте кульки в шоколадній посипці.

Подавайте десерт охолодженим.

Читайте також: Як приготувати гарячий шоколад вдома: 5 осінніх рецептів

Шоколадне печиво з нутеллою

Шоколадне печиво з нутеллою. Фото: CHEF LINDSEY

Інгредієнти:

  • ½ склянки розм'якшеного вершкового масла
  • ⅓ склянки нутелли
  • ½ склянки цукру
  • 1 велике яйце
  • 2 чайні ложки ванільного екстракту
  • 600 грамів борошна
  • 2 чайні ложки кукурудзяного крохмалю
  • 1 чайна ложка соди
  • ½ чайної ложки солі
  • 1 склянка шоколадної крихти

Приготування:

Крок 1

У середній мисці збийте борошно, кукурудзяний крохмаль, соду та сіль.

Крок 2

Збийте масло, нутеллу, цукор, яйце і ваніль до однорідної маси.

Крок 3

Повільно додавайте борошняну суміш до маси.

Крок 4

Перемішайте шоколадну крихту, поки вона добре не розподілиться.

Крок 5

Зробіть з тіста кульки діаметром 2-3 см і викладіть на застелене пергаментом деко, тарілку або тацю.

Накрийте поліетиленовою плівкою і поставте в холодильник хоча б на 2 години або на ніч.

Крок 6

Розігрійте духовку до 350°C.

Викладіть тісто на деко, застелене пергаментом.

Випікайте 9-11 хвилин.

Крок 7

Дайте охолонути 5 хвилин на деко перед тим, як перекласти на решітку для повного охолодження.

Шоколадний торт

Шоколадний торт. Фото: chasbrutlag/Depositphotos

Інгредієнти:

Для торта:

  • 200 г цукрової пудри
  • 200 г розм’якшеного вершкового масла
  • 4 великі яйця
  • 200 г борошна
  • 2 ст.л. какао-порошку
  • 1 ч.л. розпушувача
  • ½ ч.л. ванільного екстракту
  • 2 ст.л. молока

Для масляного крему:

  • 100 г подрібненого молочного шоколаду
  • 200 г розм’якшеного вершкового масла
  • 400 г цукрової пудри
  • 5 ст.л. какао-порошку
  • 2 ст.л. молока

Для шоколадної крихти (за бажанням):

  • 50г чорного шоколаду
  • 25г молочного шоколаду
  • 25 г білого шоколаду

Приготування

Крок 1

Розігрійте духовку до 190°C – 170°C.

Змастіть маслом дно і боки двох 20-сантиметрових круглих форм і вистеліть дно пергаментом для випічки.

Крок 2

У великій мисці збийте 200 г цукрової пудри, 200 г розм'якшеного вершкового масла, 4 великих яйця, 200 г борошна швидкого підйому, 2 ст.л. какао-порошку, 1 ч.л. розпушувача, ½ ч.л. ванільного екстракту, 2 ст.л. молока і дрібку солі до світлої маси.

Крок 3

Розподіліть суміш між підготовленими формочками. Випікайте 20 хвилин або до тих пір, поки шпажка, вставлена в центр пирога, не вийде чистою.

Крок 4

Дайте охолонути випічці у формі протягом 10 хвилин, потім витягніть на решітку для повного охолодження.

Крок 5

Для масляного крему покладіть 100 г подрібненого молочного шоколаду в термостійкий посуд і розтопіть у мікрохвильовій печі, помішуючи кожні 30 секунд.

Дайте розтопленому шоколаду охолонути протягом 5 хвилин.

Крок 6

200 г розм'якшеного вершкового масла та 400 г цукрової пудри розітріть виделкою.

Крок 7

Просійте 5 ст.л. какао-порошку з дрібкою солі, влийте розтоплений шоколад і 2 ст.л. молока.

Знову перемішайте до однорідної маси.

Крок 8

На підставку для торта або велику тарілку викладіть коржі разом з половиною масляного крему, а зверху – решту крему.

За бажанням прикрасьте шоколадною стружкою.

Крок 9

Для приготування шоколадної крихти: розтопіть 50 г чорного шоколаду та виливайте його на деко, застелене пергаментом або фольгою.

Крок 10

Тепер розтопіть 25 г молочного шоколаду та 25 г білого шоколаду і полийте ними темний шоколад, поки він не застиг.

Крок 11

Обережно струсіть форму, щоб розрівняти суміш, і залиште її застигати в прохолодному місці.

Поріжте торт на шматочки.

Смачного!

Читайте також: Їстівні квіти: як красиво урізноманітнити раціон

Реклама:

Головне сьогодні