Радник мера Маріуполя заявив про зростання смертності у місті

Яна Осадча — 14 серпня 2023, 10:53

У тимчасово окупованому Маріуполі хворих людей виписують з лікарень, щоб вони помирали вдома, тим часом смертність у місті зростає, заявив радник міського голови Маріуполя Петро Андрющенко в ефірі Громадського радіо.

За словами радника, особливо важка ситуація у місті з інсуліном, якого не вистачає.

"І дуже розповсюджена практика – людям не дають помирати у лікарнях. Тобто їх тримають на будь-чому, а потім, розуміючи, що ситуація не покращиться, відправляють додому і люди помирають вдома", – говорить Андрющенко.

Радник мера стверджує, що в місті постійно зростає смертність. За його даними, щотижня в місті вмирають близько 400 людей.

Маріуполь у 2022 році

"Рік тому, після окупації і знищення міста, коли не було ще ні води, ні електрики, смертність становила приблизно 250 людей на тиждень. Це при тому, що начебто працює лікарня, начебто є "швидкі". Загалом ця ситуація демонструє нестачу лікарів", – каже радник мера.

За словами Андрющенка, у місті працює лише одна реанімація – у лікарні №2.

"Щодо медичної допомоги у Маріуполі, то у місті реально тільки померти і це в принципі все. По районах міста ще запустили вони нібито три лікарні, але їх лікарнями не назвеш, бо там немає стаціонарів", – каже радник мера.

Нагадаємо, раніше ми писали про те, що у тимчасово окупованому Маріуполі росіяни почали перевіряти українських дітей на "лояльність до України.

Читайте також: Донька народилась під час облоги Маріуполя: історія нацгвардійця, чиє фото з "Азовсталі" облетіло весь світ

Реклама:

Головне сьогодні