В Україні судитимуть освітянку, яка під час окупації Маріуполя очолила місцевий коледж – поліція

Анастасія Поя — 27 серпня 2023, 10:44

За державну зраду судитимуть освітянку, яка під час окупації Маріуполя обійняла посаду директорки в місцевому навчальному закладі, а також організувала в ньому навчання за програми РФ.

Про це повідомляють в Національній поліції.

Правоохоронці встановили, що жінка обіймала посаду заступниці директора з навчальної роботи "Маріупольського фахового коледжу Державного вищого навчального закладу "Приазовського державного технічного університету".

Після окупації міста російськими військовими вона погодилася стати директоркою закладу, який тимчасово російська влада перейменувала в "Мариупольский профессиональный коледж фгбоу во "пгту".

Фото: tab62/Depositphotos

"Обвинувачувана організувала діяльність коледжу та навчання студентів за навчальними планами освітніх програм російської федерації та здійснює контроль за їх виконанням", – пишуть в поліції.

ВІДЕО ДНЯ

Читайте також: На Харківщині засудили художника, який малював листівки для військових РФ

Також жінка здійснювала підбір та призначала на посади вчителів, які погодилися навчати студентів за навчальними планами РФ.

Обвинуваченій інкримінують державну зраду, вчинену в умовах воєнного стану (ч. 2 ст. 111 ККУ).

Санкція статті передбачає позбавлення волі на строк п’ятнадцять років або довічне позбавлення волі з конфіскацією майна.

Нагадаємо, в Краматорську затримали вчительку, яка повідомляла росіянам локації ЗСУ під Бахмутом.

Читайте також: На Львівщині затримали двох пенсіонерок, які підтримували окупацію РФ українських територій

Реклама:

Головне сьогодні