В Уганді вперше судять чоловіка за гомосексуальність: йому загрожує смертна кара

Анастасія Поя — 29 серпня 2023, 13:57

В Уганді вперше після прийняття закону проти ЛГБТ судять 20-річного хлопця за "гомосексуальність при обтяжуючих обставинах".

Обвинуваченому загрожує смертна кара, повідомляє Reuters.

Згідно з матеріалами справи, 18 серпня хлопця звинуватили в гомосексуальності після того, як він нібито здійснив незаконний статевий акт із 41-річним чоловіком.

Зазначається, що його судитимуть за "гомосексуалізм за обтяжуючих обставин", однак які саме дії в його справі вважають "обтяжуючими", не уточнюють.

Фото: nito103/Depositphotos

Відповідно до закону проти ЛГБТ в Уганді, "обтяжуючими" є повторні злочини, одностатевий секс, через який передалася смертельна хвороба, одностатеві відносини з неповнолітньою або літньою особою чи людиною, що має інвалідність.

ВІДЕО ДНЯ

Наразі підсудний перебуває під вартою.

Його адвокатка Джастін Балія назвала закон проти ЛГБТ неконституційним. Вона додала, що не знає людей, які б раніше були звинувачені в "гомосексуальності при обтяжуючих обставинах".

За словами Джастін, окрім її клієнта, з моменту набрання чинності даного закону звинуватили ще чотирьох людей, однак її 20-річний підсудний перший, кого мають притягнути до відповідальності.

Раніше ми повідомляли, що в Уганді президент підписав закон, який передбачає довічне ув’язнення для представників ЛГБТ.

Читайте також: Мамі українського ЛГБТ+ військового погрожували спалити дім через діяльність сина

Реклама:

Головне сьогодні