Є 100% з мови і математики: у МОН розповіли про ситуацію з підручниками для п'ятикласників

Вікторія Андрєєва — 22 вересня 2023, 16:53

Для п’ятикласників надрукували 100% підручників з математики та української мови. Також надруковано книжки із природничої галузі.

Яка ситуація з їхньою доставкою безпосередньо в школи, розповіли у Міністерстві освіти та науки.

У відомстві зазначили, що ці книжки надрукували за донорські гроші за підтримки Європейського Союзу та UNICEF.

"Відсоток розвезення по закладах у кожному регіоні різний, адже процес доставлення підручників, надрукованих за донорські кошти, складніший. Потрібна додаткова процедура передання книг у сферу управління обласних військових адміністрацій і подальшого передавання на заклади освіти", – пояснили в МОН.

Фото: ti_to_tito/Depositphotos

Повністю доставили до шкіл підручники з мови у Харківській, Запорізькій, Житомирській, Сумській, Тернопільській областях та місті Київ.

Завершують доставку з обласних баз до закладів освіти у Вінницькій, Донецькій, Кіровоградській, Закарпатській, Одеській та Чернігівській областях.

У решті регіонів наразі триває оформлення документів для передання підручників на баланс управлінь освіти і науки облдержадміністрацій.

У Херсонській області підручники поки зберігають у закладі обласного підпорядкування, бо лівобережжя лишається під окупацією, а правий берег області перебуває у 30-кілометровій зоні від лінії бойових дій.

Нагадаємо, для учнів 6 класу понад 4,7 млн підручників надрукували коштом держбюджету.

Читайте також: У МОН призначили нового керівника директорату шкільної освіти

Реклама:

Головне сьогодні