У Раді розповіли, скільки коштів потрібно для відновлення постраждалих через війну медзакладів

— 10 листопада 2023, 16:52

Пошкодження українських об'єктів медичної інфраструктури оцінюють на 2,5 мільярда доларів. На відновлення системи охорони здоров’я України протягом наступних 10 років потрібно 16,4 мільярда доларів.

Такими є попередні дані Світового банку, який проводить оцінку втрат медичної системи, повідомив голова парламентського Комітету з питань здоров’я нації, медичної допомоги та медичного страхування Михайло Радуцький.

"Але, зазначу, що даних про стан закладів на окупованих територіях немає, тому вірогідно підсумкові показники будуть ще вищими", – зазначив нардеп.

За його словами, цьогоріч на відновлення медичних закладів з бюджету виділили понад 4,7 мільярда гривень. За ці кошти планують реалізувати 192 проєкти.

Фото: МОЗ (Бериславська лікарня)

"Вже відбудовано 216 медичних закладів, ще 163 – в процесі, 184 – частково. На деокупованих територіях за допомоги ВООЗ встановлюють модульні амбулаторії: працюють 10, ще 5 будуть встановлені до кінця року", – написав Радуцький.

Загалом від початку повномасштабної війни ворог пошкодив понад 1,4 тисячі медичних закладів, а ще 193 було зруйновано повністю. Також пошкоджено 755 аптек.

"Країна-терорист навмисно атакує лікарні, амбулаторії, поліклініки, пологові будинки, щоб створити додаткове навантаження на систему охорони здоров’я та позбавити українців доступу до медичних послуг", – пояснює нардеп.

Нагадаємо, раніше ми писали, скільки шкіл знищила РФ в Україні.

Читайте також: У Раді пропонують посилити покарання за напад на медиків і рятувальників

Ірина Батюк, УП. Життя

Реклама:

Головне сьогодні