Росіяни почали доносити силовикам на веселку: нагадує ЛГБТ

Яна Осадча — 15 листопада 2023, 12:32

У російській Думі попросили Роскомнадзор офіційно оголосити, що веселка не пов’язана із ЛГБТ.

Про це повідомляє інформаційна агенція країни-окупанта ТАСС.

Віце-спікер Держдуми Владислав Даванков зазначив, що збільшилася кількість випадків, коли громадяни скаржаться до правоохоронних органів на пропаганду ЛГБТ через зображення веселки.

"Господарчі суб’єкти, громадські організації, організації культури бояться використовувати зображення веселки, оскільки веселковий прапор також використовується як символ ЛГБТ- спільноти", – зазначив віцеспікер Держдуми.

Фото: muha04/Depositphotos

Даванков нагадав, що Роскомнадзор своїм наказом затвердив критерії оцінки інформації, які пропагують "нетрадиційні сексуальні стосунки". Однак у них відсутні положення, які б однозначно вказували на можливість притягнення до адміністративної чи кримінальної відповідальності за використання зображення веселки як символу ЛГБТ.

Нагадаємо, у РФ на законодавчому рівні заборонили "пропаганду ЛГБТ, педофілії та зміни статі".

Веселкові та райдужні прапори зустрічаються у різних культурах та використовується різними організаціями, рухами, регіонами та державами. Зокрема, подібні прапори є символами руху за мир, корінних народів Америки. Веселковий прапор є прапором одного із штатів Бразилії та перуанського міста. Найбільш відомий варіант райдужного прапора є прайд-прапор, символ ЛГБТ-руху.

Читайте також: Чому серед кольорів веселки немає чорного, коричневого і сірого

Реклама:

Головне сьогодні