Англіканська церква підтримала проведення служб для благословення одностатевих пар

Альона Павлюк — 16 листопада 2023, 14:06

Генеральний Синод Англіканської церкви підтримав пробний план проведення окремих служб для благословення одностатевих пар.

Такі спеціальні богослужіння можуть початися вже за кілька тижнів, повідомляє The Guardian.

На спеціальні служби одностатеві пари зможуть запрошувати рідних і друзів. Передбачається, що вони будуть супроводжуватися проповіддю, музикою, конфетті, як і стандартне церковне вінчання.

Рішення було ухвалене 227 голосами. Водночас 203 священнослужителі висловилися проти.

Англіканська церква підтримала план пробного благословення одностатевих пар. Фото: nito103/Depositphotos

За словами Стівен Крофт, єпископ Оксфордський, який запропонував нововведення, "експериментальні" богослужіння будуть добровільними. Жодного члена духовенства не змушуватимуть їх проводити.

"Хоча ця пропозиція була прийнята, ми не недооцінюємо глибину почуттів і будемо роздумувати над усім, що ми почули, та прагнути разом рухатися вперед", – зазначили у спільній заяві архієпископи Джастін Велбі та Стівен Коттрелл.

Водночас Даніель Матову, мирянин, який є членом Синоду, сказав, що ця пропозиція "повністю не узгоджується зі Словом Божим".

Єпископ Лондона Сара Маллаллі, сказала, що Синод розгляне варіанти, які б дозволили найкраще втілити рішення про благословення одностатевий пар.

"Як ми знову переконалися сьогодні, правда полягає в тому, що Англіканська церква не є одностайною в питаннях сексуальності та шлюбу", – додала вона.

Також зазначається, що минулого місяця єпископи погодилися схвалити спеціальні молитви для благословення одностатевих пар. Також вони домовилися розпочати дворічний процес надання дозволу на спеціальні окремі богослужіння згідно з канонічним правом.

Нагадаємо, раніше ми писали, що Папа Римський припустив можливість благословення гомосексуальних пар.

Читайте також: Церква просить Жадана і Соловій видалити кліп з храму через "антихристиянські цінності": як реагують у мережі

Реклама:

Головне сьогодні