Епіфаній, Чмут, Матвійчук: хто став суспільними лідерами України за версією УП-100

Ірина Батюк — 23 листопада 2023, 16:56

"Українська правда" вперше за 23 роки свого існування обрала список лідерів України "УП-100". Туди увійшли люди, які змогли взяти на себе відповідальність і допомагають нашій країні вистояти в найважливішій історичній битві за право бути. У категорії "Суспільство" відзначили 20 діячів.

"Цей проєкт відрізняється від інших рейтингів, що визначають заможність чи впливовість. Бо на перше місце ми поставили таку важливу рису людського характеру як лідерство. Бо для лідерства неважливі посади, статус чи гроші", – наголосила головна редакторка "Української правди" Севгіль Мусаєва.

Севгіль Мусаєва презентувала перший за 23 роки існування "Української правди" список лідерів України УП-100

До списку "УП 100" увійшли, зокрема, предстоятель Православної церкви України Митрополит Епіфаній, Тарас Чмут – голова фонду "Повернись живим", засновниця благодійного фонду "Корпорація монстрів" Катерина Ножевнікова.

Під час вручення премії "УП 100" головна редакторка "Української правди. Життя" Катерина Дорош провела публічне інтерв'ю про жіноче лідерство в умовах війни.

Катерина Дорош і Марія Назарова

Про це спілкувалася з трьома лідерками – бойовою медикинею, інструкторкою з тактичної медицини NAEMT Марією Назаровою, волонтеркою, керівницею Асоціації родин захисників "Азовсталі" Катериною Прокопенко і правозахисницею, головою "Центру громадянських свобод", лауреаткою Нобелівської премії миру Олександрою Матвійчук.

Олександра Матвійчук доєдналася до вручення премії онлайн

Під час інтерв'ю Катерині Дорош Катерина Прокопенко пригадала, як вона разом з іншими дружинами полонених захисників "Азовсталі" наважилися поїхати у Ватикан на зустріч з папою Франциском. Вона поставила у приклад Діану, тепер уже дружину бійця "Азову" Лева Пашка із позивним "Хорус". Жінки разом боролися за його звільнення військових.

Катерина Прокопенко – одна з лідерок "УП 100"

Список лідерів УП-100 у категорії "Суспільство"

Детальніше про номінантів "УП 100" в категорії "Суспільство" читайте у повному переліку.

Усі фото Дмитра Ларіна

Учасників оцінювали за критеріями:

  • внесок у перемогу та розбудову української державності;
  • вплив на суспільно-політичні процеси;
  • лідерство;
  • доброчесність.

"Озирніться навколо, і ви знайдете такі приклади лідерства, відважності, служіння серед своїх родичів чи друзів, знайомих чи колег. Ви й самі можете бути таким лідером. Або стати ним. Бо ця війна – також час чесних відповідей про себе, свої цінності та переконання. Час, коли потрібно брати на себе відповідальність та перемагати", – зазначає Севгіль Мусаєва.

Читайте також: До списку лідерів УП-100 увійшли 26 дієвців культури

Реклама:

Головне сьогодні