Росіяни поцілили у бліндаж гранатою: історія військового, який втратив руку на фронті

Альона Павлюк — 12 грудня 2023, 12:17

42-річний волинянин Іван Ясюк став на захист країни на початку 2023 року. Чоловік був командиром відділення вогнеметників.

Нести службу йому випало на Куп'янському напрямку, розповідають у Національному реабілітаційному центрі "Незламні".

Наприкінці серпня захисник отримав поранення руки.

"Ворог штурмував наші позиції. Використовував все: боєприпаси, дрони й навіть заборонену хімічну зброю", – згадує він про той бій.

Іван Ясюк. Фото: UNBROKEN Ukraine/Facebook

Росіяни, які були на відстані кількох метрів від українських позицій, поцілили гранатою в бліндаж. Тоді Іван відчув різкий біль і побачив, що його рука повисла. Чоловік самотужки наклав турнікет й попрямував до точки евакуації.

Однак через постійний артилерійський обстріл ворога евакуаційна машина довго не могла забрати пораненого. Лише через 7 годин після накладання турнікета парамедикам вдалося вивезти Івана.

За цей час боєць втратив дуже багато крові. Його рука була знекровленою надто довго, тому лікарям не залишалося нічого, крім як ампутувати кінцівку.

Наразі захисник щоденно працює з фізичним терапевтом над своїм відновленням.

Іван, який у мирному житті був будівельником, хоче повернутися у дім, який звів власноруч, та бути поруч з двома своїми доньками.

Раніше ми розповідали історію молодого бійця, який пораненим рятував травмованих побратимів.

Читайте також: "Він пішов на партизанство заради дітей". Історія дитячого будинку сімейного типу, батька якого вбили росіяни

Реклама:

Головне сьогодні