13 років досліджень: в Італії археологи розкопали залишки римського міста

Анастасія Поя — 12 грудня 2023, 14:37

В італійському місті Піньятаро-Інтерамна археологи знайшли залишки римського театру, базару та річкового порту на місці римського міста.

Знахідки вчених свідчать, що занепад міста почався приблизно на 300 років пізніше, ніж вважалося дотепер, повідомляють на сайті Кембриджського університету.

На території близько 24 гектарів науковці провели серію розкопок, виконала магнітну та георадарну зйомку.

У результаті вони виявили великий склад, храм та комплекс лазень, які, на думку науковців, були річковим портом у період з кінця І століття до нашої ери до IV століття нашої ери.

Фото: Кембриджський університет

Команда розкопала залишки критого театру на 1500 людей.

Також науковці знайшли 19 внутрішніх будівель і території земель, де, на їхню думку, був базар, де продавали велику худобу та овець.

Відомо, що роботи в Піньятаро-Інтерамна археологи розпочали у 2010 році.

"Ще у 2010 році ми з професором Мартіном Міллеттом почали роботу, здавалося, максимально безперспективного місця, оскільки його ніхто ніколи не намагався розкопати. Таке рідко трапляється в Італії", – повідомив автор дослідження Алессандро Лаунаро.

Фото: Кембриджський університет

За його словами, дослідження свідчить про те, що в стародавньому місті могли проживати близько 2000 жителів і покинули його через небезпеку вторгнення плем’я лангобардів наприкінці VI століття нашої ери.

Відтак, результати розкопок підтверджують, що занепад міста почався приблизно на 300 років пізніше, ніж вважалося раніше.

Раніше ми повідомляли, що у віллі біля Помпеї знайшли спальню, де могли жити раби.

Читайте також: Збудовані 5500 років тому: на Львівщині знайшли споруди часів енеоліту

Реклама:

Головне сьогодні