Перше видання "Гаррі Поттера" можуть продати з аукціону за 80 тисяч доларів 

Ірина Бура — 2 грудня 2023, 12:02

Перше видання книги про Гаррі Поттера, знайдене в книжковому магазині в Шотландії, може коштувати 60 тисяч фунтів стерлінгів (79,8 тисяч доларів США).

Примірник книги "Гаррі Поттер і філософський камінь" у твердій палітурці – першої книги з оповідань Джоан Роулінг про хлопчика-чарівника – був опублікований у 1997 році, пише BBC.

Британські акціонери Hansons заявили, що це один із 200 примірників, розповсюджених у магазинах першого в історії тиражу книги, з рекомендованою роздрібною ціною в 10 фунтів стерлінгів.

Акціонери Hansons очікують, що копію вдасться продати за ціною від 40 тисяч до 60 тисяч фунтів стерлінгів на аукціоні 11 грудня.

Фото: Fiona Hanson/gettyimages

58-річна менеджерка на пенсії купила цю книгу в кафе книжкового магазину. З моменту покупки вона зберігала її в шафі під сходами у себе вдома.

Експерт з книг про Гаррі Поттера Джим Спенсер сказав:

"Ці перші випуски стає все важче і важче знайти. Це, мабуть, один з небагатьох екземплярів, що залишилися, який перебуває в приватних руках з моменту його придбання в 1997 році.

Це справжня копія і фантастично добре збережений примірник".

Книги про Гаррі Поттера є одними з найбільш продаваних, їх придбали понад 600 мільйонів примірників у всьому світі.

Нагадаємо, британська письменниця Джоан Роулінг виклала у вільний доступ безкоштовні електронні книги про Гаррі Поттера, які вийшли українською мовою у видавництві "А-ба-ба-га-ла-ма-га". Наразі електронна версія українською мовою доступна лише для трьох із семи книг.

Читайте також: У Британії продали на аукціоні рідкісний примірник "Гаррі Поттера" з одруківкою

Реклама:

Головне сьогодні