Запашне імбирне печиво: три прості рецепти
Імбирне печиво – смачна та легка у приготуванні випічка, яку німецькі ченці почали готувати ще в XIII столітті. Таким печивом донині насолоджуються у багатьох куточках світу, особливо популярним воно є під час різдвяних свят.
Зазвичай у нього додають різні кулінарні спеції – корицю, кардамон, гвоздику. Завдяки їм ця випічка має неймовірний аромат.
"УП. Життя" зібрала прості та перевірені рецепти приготування цього печива.
Рецепт печива з меленим імбиром
Фото: sonyakamoz/Depositphotos |
Інгредієнти:
- 3/4 склянки вершкового масла;
- 1/4 склянки цукрової пудри;
- 4 ст. ложки меду;
- 1 яйце;
- 2 склянки борошна;
- 2 ч. ложки соди;
- 1 ч. ложка меленої кориці;
- 1 ч. ложка меленої гвоздики;
- 1 ч. ложка меленого імбиру;
- 1 ч. ложка меленого мускатного горіха.
Спосіб приготування
Змішайте масло, цукор, мед та яйце у великій мисці до легкої та пухкої маси. В іншій мисці змішайте борошно, соду, корицю, гвоздику, імбир і мускатний горіх. Далі слід поєднати обидві суміші.
З однієї столової ложки тіста треба сформувати невелику кульку. Далі всі кульки слід обваляти у цукровій пудрі і викласти на деко, встелене пергаментом, на відстані 5 сантиметрів одна від одної.
Якщо хочете, щоб печиво було м’якшим, випікайте його 12 хвилин при 180°C. Для більш хрусткого слід потримати його в духовці на 3-4 хвилини довше.
Охолоджене печиво слід зберігати в герметичному контейнері.
Читайте також: Чим поласувати на зимові свята? 4 рецепти солодощів
Рецепт печива зі свіжим імбиром
Фото: urfingus/Depositphotos |
Інгредієнти:
- 100 грамів масла;
- 75 грамів коричневого цукру;
- 1 ст. ложка тертого свіжого імбиру;
- 100 грамів меду;
- 250 грамів борошна;
- 1,5 столової ложки меленого імбиру;
- 1 ч. ложка соди;
- 1 яєчний жовток.
Спосіб приготування
Розігрійте духовку до 180°C. Застеліть два великих дека пергаментом для випікання.
У каструлі на повільному вогні розтопіть масло, нарізане кубиками і цукор, додайте до них свіжий імбир і мед та дайте охолонути.
У мисці дерев’яною ложкою змішайте борошно, мелений імбир і соду. Поступово вмішуйте охолоджену цукрову суміш і яєчний жовток. Далі злегка вимісіть тісто.
Розділить тісто на кульки вагою по 20 грамів і викладіть їх на підготовлені дека. Відстань між печивом має бути не менше 3 сантиметрів. Випікайте 8-10 хвилин до золотистої скоринки.
Читайте також: Швидко, корисно і майже без світла: рецепти 8 страв на Новий Рік від відомого шеф-кухаря
Рецепт імбирного печива без глютену
Фото: JuliaLototskaya/Depositphotos |
Інгредієнти:
- 6 ст. ложок вершкового масла;
- 3/4 склянки коричневого цукру;
- 1 велике яйце;
- 1/4 склянки меду;
- пів ч. ложки чистого екстракту ванілі;
- 125 грамів нутового борошна;
- 140 грамів борошна сорго;
- 2 ч. ложки меленого імбиру;
- 1,5 ч. ложки меленої кориці;
- 1/4 ч. ложки меленої гвоздики;
- 1/4 ч. ложки меленого мускатного горіха;
- 1/2 ч. ложки солі;
- 1/2 ч. ложки безглютенового розпушувача;
- 1/2 ч. ложки соди;
- 1/4 склянки цукрової пудри.
Спосіб приготування
У великій мисці за допомогою міксера змішайте вершкове масло та коричневий цукор. Додайте яйце, мед та ваніль і збивайте до поєднання.
В окремій мисці змішайте борошно, спеції, сіль, розпушувач і соду. Збийте їх міксером. Додайте сухі інгредієнти до вологих інгредієнтів і перемішуйте до однорідності. Тісто вийде густим.
Накрийте його та поставте до холодильника приблизно на годину. В герметичному контейнері воно може зберігатися там кілька днів.
Використовуйте столову ложку, щоб зачерпнути тісто, та зробіть із нього кульки. Обваляйте кожну кульку в цукровій пудрі та покладіть їх на деко, встелене пергаментом, на відстані близько 5 сантиметрів одна від одної.
Випікати в духовці, розігрітій до 180°C, близько 10 хвилин. Важливо не перепекти печиво: воно повинно тріснути зверху, але залишатися трохи м’яким всередині. Охолодіть печиво на деку приблизно 5 хвилин, а потім за допомогою лопатки покладіть печиво на решітку для охолодження.
Читайте також: Святковий стіл без м’яса: 4 вегетаріанські рецепти