Запашне імбирне печиво: три прості рецепти

Ірина Батюк — 23 грудня 2023, 15:00

Імбирне печиво – смачна та легка у приготуванні випічка, яку німецькі ченці почали готувати ще в XIII столітті. Таким печивом донині насолоджуються у багатьох куточках світу, особливо популярним воно є під час різдвяних свят.

Зазвичай у нього додають різні кулінарні спеції – корицю, кардамон, гвоздику. Завдяки їм ця випічка має неймовірний аромат.

"УП. Життя" зібрала прості та перевірені рецепти приготування цього печива.

Рецепт печива з меленим імбиром

Фото: sonyakamoz/Depositphotos

Інгредієнти:

  • 3/4 склянки вершкового масла;
  • 1/4 склянки цукрової пудри;
  • 4 ст. ложки меду;
  • 1 яйце;
  • 2 склянки борошна;
  • 2 ч. ложки соди;
  • 1 ч. ложка меленої кориці;
  • 1 ч. ложка меленої гвоздики;
  • 1 ч. ложка меленого імбиру;
  • 1 ч. ложка меленого мускатного горіха.

Спосіб приготування

Змішайте масло, цукор, мед та яйце у ​​великій мисці до легкої та пухкої маси. В іншій мисці змішайте борошно, соду, корицю, гвоздику, імбир і мускатний горіх. Далі слід поєднати обидві суміші.

З однієї столової ложки тіста треба сформувати невелику кульку. Далі всі кульки слід обваляти у цукровій пудрі і викласти на деко, встелене пергаментом, на відстані 5 сантиметрів одна від одної.

Якщо хочете, щоб печиво було м’якшим, випікайте його 12 хвилин при 180°C. Для більш хрусткого слід потримати його в духовці на 3-4 хвилини довше.

Охолоджене печиво слід зберігати в герметичному контейнері.

Читайте також: Чим поласувати на зимові свята? 4 рецепти солодощів

Рецепт печива зі свіжим імбиром

Фото: urfingus/Depositphotos

Інгредієнти:

  • 100 грамів масла;
  • 75 грамів коричневого цукру;
  • 1 ст. ложка тертого свіжого імбиру;
  • 100 грамів меду;
  • 250 грамів борошна;
  • 1,5 столової ложки меленого імбиру;
  • 1 ч. ложка соди;
  • 1 яєчний жовток.

Спосіб приготування

Розігрійте духовку до 180°C. Застеліть два великих дека пергаментом для випікання.

У каструлі на повільному вогні розтопіть масло, нарізане кубиками і цукор, додайте до них свіжий імбир і мед та дайте охолонути.

У мисці дерев’яною ложкою змішайте борошно, мелений імбир і соду. Поступово вмішуйте охолоджену цукрову суміш і яєчний жовток. Далі злегка вимісіть тісто.

Розділить тісто на кульки вагою по 20 грамів і викладіть їх на підготовлені дека. Відстань між печивом має бути не менше 3 сантиметрів. Випікайте 8-10 хвилин до золотистої скоринки.

Читайте також: Швидко, корисно і майже без світла: рецепти 8 страв на Новий Рік від відомого шеф-кухаря

Рецепт імбирного печива без глютену

Фото: JuliaLototskaya/Depositphotos

Інгредієнти:

  • 6 ст. ложок вершкового масла;
  • 3/4 склянки коричневого цукру;
  • 1 велике яйце;
  • 1/4 склянки меду;
  • пів ч. ложки чистого екстракту ванілі;
  • 125 грамів нутового борошна;
  • 140 грамів борошна сорго;
  • 2 ч. ложки меленого імбиру;
  • 1,5 ч. ложки меленої кориці;
  • 1/4 ч. ложки меленої гвоздики;
  • 1/4 ч. ложки меленого мускатного горіха;
  • 1/2 ч. ложки солі;
  • 1/2 ч. ложки безглютенового розпушувача;
  • 1/2 ч. ложки соди;
  • 1/4 склянки цукрової пудри.

Спосіб приготування

У великій мисці за допомогою міксера змішайте вершкове масло та коричневий цукор. Додайте яйце, мед та ваніль і збивайте до поєднання.

В окремій мисці змішайте борошно, спеції, сіль, розпушувач і соду. Збийте їх міксером. Додайте сухі інгредієнти до вологих інгредієнтів і перемішуйте до однорідності. Тісто вийде густим.

Накрийте його та поставте до холодильника приблизно на годину. В герметичному контейнері воно може зберігатися там кілька днів.

Використовуйте столову ложку, щоб зачерпнути тісто, та зробіть із нього кульки. Обваляйте кожну кульку в цукровій пудрі та покладіть їх на деко, встелене пергаментом, на відстані близько 5 сантиметрів одна від одної.

Випікати в духовці, розігрітій до 180°C, близько 10 хвилин. Важливо не перепекти печиво: воно повинно тріснути зверху, але залишатися трохи м’яким всередині. Охолодіть печиво на деку приблизно 5 хвилин, а потім за допомогою лопатки покладіть печиво на решітку для охолодження.​

Читайте також: Святковий стіл без м’яса: 4 вегетаріанські рецепти

Реклама:

Головне сьогодні