Українська все ще в топі. Застосунок для вивчення мов оприлюднив рейтинг найпопулярніших

Ірина Батюк — 6 грудня 2023, 17:45

Українська мова входить до переліку найпопулярніших на платформі для вивчення мов Duolingo. 37% нових учнів опановують її, щоб проявити солідарність і спілкуватися з людьми.

У звіті застосунку повідомляють, що серед інших мов частка учнів, які озвучують таку мотивацію, є значно меншою: 17% і 18% для англійської і французької відповідно. Цікаво, що таку причину переважно називають молодші учні – представники покоління Z.

У 2023 році найбільше студентів, які вивчали українську мову, були мешканцями США, Великої Британії, Польщі, Росії та України.

Найґрунтовніший підхід до вивчення української (на основі середнього часу, витраченого на навчання) демонстрували жителі Австралії, Канади та Фінляндії. Україна – на п’ятому місці.

Фото: Duolingo

Які мови найпопулярніші на Duolingo?

Найпопулярнішою мовою застосунку з року в рік є англійська. Її вивчають у 122 країнах: до минулорічного до списку у 2023 додалися ще Афганістан, Мальдіви та Мальта.

У 2023 році корейська мова посіла 6 місце в глобальному мовному рейтингу, обігнавши італійську. Вона належить до десятки мов, які вивчають у найбільших країнах світу, зокрема в Індії.

Також цьогоріч португальська витіснила російську з 10 місця рейтингу. У застосунку переконані, що свідчить про зниження інтересу до російської мови через війну Росії проти України, а також зростання світового інтересу до Бразилії і Португалії.

Минулого року країнами з найбільшим відсотком учнів, які вивчають 3 або більше мов, були Фінляндія та Великобританія. Цього року учні з Німеччини випередили своїх британців і посіли друге місце.

Нагадаємо, кількість охочих опанувати українську в застосунку для вивчення мов зросла на 577%.

Читайте також: 1,3 млн людей почали вчити українську: які мови були популярні в Duolingo у 2022 році

Реклама:

Головне сьогодні