Студенти-євреї подали в суд на Гарвардський університет: звинувачують в антисемітизмі

Ірина Бура — 13 січня, 14:10

Кілька студентів-євреїв подали позов проти Гарвардського університету, звинувативши виш у тому, що він став "фортецею нестримної антиєврейської ненависті та переслідувань".

Серед позивачів – члени організації "Студенти проти антисемітизму". Вони звинувачують Гарвардський університет у порушенні громадянських прав студентів-євреїв, пише The Guardian.

У грудні 2023 року подібний позов подали студенти Чиказького художнього інституту, Нью-Йоркського університету та Університету Пенсільванії.

"Натовпи студентів і викладачів, які є прихильниками ХАМАСу, марширували студентським містечком Гарварда, вигукували огидні антисемітські гасла та закликали до смерті євреїв та Ізраїлю.

Вони займали будівлі, класи, бібліотеки, студентські вітальні, площі та навчальні аудиторії, часто протягом кількох днів або тижнів поспіль, пропагуючи насильство проти євреїв", – йдеться у позові.

ФОТО: Ендрю Ліхтенштейн/Корбіс/GettyImages

Пропалестинські демонстрації у Гарвардському університеті спалахнули одразу після нападу ХАМАСу на Ізраїль 7 жовтня. В ході протестів мітингарі навіть зайняли один з корпусів університету на цілу добу.

Сам Гарвард поки офіційно не коментував позов. Відомо, що близько десятка студентів потенційно можуть бути притягнуті до дисциплінарної відповідальності за порушення правил протесту, пов’язаних із пропалестинською діяльністю.

Нагадаємо, нещодавно президентка Гарвардського університету Клодін Гей подала у відставку після звинувачень у плагіаті в докторській дисертації.

Читайте також: Гарвардський вчений вважає, що знайшов фрагменти інопланетних технологій. У його колег – сумніви

Реклама:

Головне сьогодні