Українці можуть отримати стипендії для безкоштовного навчання на IT-курсах: як це зробити

— 17 січня, 09:00

Prometheus відкриває стипендії для навчання на IT-курсах, які створили фахівці освітньої платформи разом із GlobalLogic, Ciklum та найкращими експертами галузі.

Western NIS Enterprise Fund (WNISEF) надає 1000 стипендій, щоб українки та українці, які постраждали від війни, могли навчатись безкоштовно.

"За майже два роки війни проти України понад 5 мільйонів українців втратили роботу, і освоєння нової професії є зараз для багатьох життєво необхідним. Це також важливий елемент економічної стійкості країни", – сказала Ірина Озимок, директорка програми місцевого економічного розвитку WNISEF.

До вибору доступний один курс із шести запропонованих:

Фото: AndrewLozovyi/Depositphotos

Детальніше про курси

Java Beginner

На цьому курсі вас ознайомлять з однією з найпопулярніших мов програмування JAVA. Стипендіати зможуть опанувати з нуля синтаксис мови, навчитися працювати з даними та інтерфейсами, вивчатимуть основи об’єктно-орієнтованого програмування та ще багато іншого. У рамках курсу відбуватимуться відеолекції, практичні заняття, вебінари наживо, курсовий проєкт, а також підтримка професійного ментора 24/7.

Frontend. Базовий курс від Ciklum

На курсі можна буде отримати практичні навички і дізнатися, як створювати інтерактивні інтерфейси в React та пройти шлях створення повноцінного сайту – від макета до завантаження на хостинг. На вас чекають відеоматеріали, презентації, практичні завдання та курсова робота, професійні ментори і зустрічі з ними.

Тестувальник QA Manual

На цьому курсі ви вивчатимете методологію розробки програмного забезпечення, принципи, рівні та завдання тестування, як працювати з дефектами, різні вебтехнології та багато іншого. У рамках програми передбачено відеолекції, практичні завдання та тести, презентації, а також Триденні спринти з практичних завдань для співбесід.

Тестувальник QA Auto

"Ви отримаєте все необхідне для старту кар’єри автоматизатора тестування веб продуктів і навіть кейс для власного портфоліо", – стверджує Prometheus.

На цьому курсі можна буде навчитися основ мови програмування Python, дізнатись принципи роботи різних застосунків, а також про особливості роботи інтернету. У рамках курсу будуть доступними різні матеріали, воркшопи, Q&A-сесії з лектором, спринти по практичних завданнях на співбесіді, юніти "Розвиваємо алгоритмічне мислення" з поясненнями розв'язку типових задач.

DevOps та Kubernetes. Практичний інтенсив

"Здобудьте базові знання та практичні навички, щоб отримати роботу інженера DevOps. Опануйте затребувану професію за 10 тижнів разом із Prometheus+ та GlobalLogic", – пишуть на сайті Prometheus.

Курс викладає Денис Васильєв, провідний інженер DevOps з 17-річним досвідом.

Тут ви маєте можливість здобути теоретичні знання та базові практичні вміння для встановлення, налаштування та первинної експлуатації кластера Kubernetes, можете дізнатися основи сучасних підходів управління cloud-native системами та інфраструктурою GitOps та основні принципи DevSecOps та безпеки інфраструктури. В рамках курсу також нададуть рекомендації, як успішно пройти співбесіду і отримати пропозицію про співпрацю.

Навчання триватиме протягом 10 тижнів, за цей період відбудеться 32 лекції, 3 вебінари та QA-сесії, а також потрібно буде виконати практичне завдання.

UX/UI Design Basic

"Задача UI-дизайну – розроблення візуальних рішень: підбір референсів, типографіки, кольорів, стилістики та створення дизайн-концепта у Figma", – кажуть у Prometheus.

За 15 тижнів ви зможете отримати теоретичну та практичну базу з UX/UI-дизайну. Під час проходження курсу, ви робитимете власні практичні роботи, з яких потім може складатися ваше портфоліо. Також розробники пропонують пройти мінікурс "Працевлаштування в ІТ".

Загалом будуть доступними більше 110 лекцій, практичні воркшопи та вебінари, а також постійна підтримка менторки.

Усі учасники отримають сертифікат по закінченню курсу.

На безкоштовне навчання можуть претендувати українки та українці, які втратили роботу через війну. Зокрема ті, чиє житло постраждало внаслідок російсько-української війни, а також ветерани та ветеранки, члени їхніх сімей (батьки, дружина/чоловік, діти) та внутрішньо переміщені особи.

Якщо ви постраждали від війни, але не входите до перелічених вище категорій, ви все одно можете подати заявку: зарахування відбудеться за умови наявності вільних місць. Анкети приймають до 31 січня включно.

Нагадаємо, раніше платформа Prometheus запустила три безкоштовні курси у сфері ІТ-технологій.

Віра Шурмакевич, "Українська правда. Життя"

Читайте також: В Україні запустять Всесвітній онлайн-університет: що там можна буде вивчати

Реклама:

Головне сьогодні