У Кривому Розі врятували кажанів, яких під час заміни вікна замурували монтажною піною

— 25 січня, 16:31

В одній з багатоповерхівок Кривого Рогу невідомі замурували монтажною піною у віконну раму живих кажанів. Їх вдалося врятувати, але тепер вони потребують допомоги.

Про це повідомили у Центрі реабілітації рукокрилих. Там припускають, що тварини зимували у віконній рамі, а люди, які встановлювали нове вікно, помітили кажанів, але проігнорували.

У коментарі для "УП. Життя" фахівчиня Центру Альона Шуленко розповіла, що виклик надійшов від жителів будинку.

"Мешканці були шоковані, побачивши це. Вони знайшли наш номер і попросили допомогу", – розповідає Альона Шуленко.

На місце події одразу вирушили волонтери. Щоб дістати кажанів, вони ножем розколупували піну. До операції порятунку долучились і небайдужі мешканці.

Загалом вдалося дістати 13 рудих вечірниць та одного білосмугого нетопиря.

"Усі вони живі, але дуже травмовані. Двоє з них сильно обліплені піною. Наразі врятовані кажани перебувають під наглядом волонтерки. Декілька днів маємо за ними спостерігати", – прокоментувала ситуацію фахівчиня.

Альона Шуленко припустила, що є загроза життям кажанів, адже вони могли отруїлися піною: під час перебування у рамі вони вдихали її запах і, ймовірно, їли, щоб врятуватися.

"Точну кількість кажанів, які перебували у щілинах, ми не можемо встановити. Але мешканці будинку пообіцяли, що звернуться по допомогу, якщо виявлять ще кажанів", — сказала фахівчиня.

Від початку своєї роботи Центр реабілітації рукокрилих врятував понад 27 тисяч кажанів у 217 населених пунктах. Це унікальні ссавці, які занесені до Червоної книги України та потребують охорони.

Раніше ми писали про те, що у Полтаві викинули понад 1500 кажанів з балкону багатоповерхівки. Частина з них загинули.

Віра Шурмакевич, "УП. Життя"

Читайте також: Чи дійсно кажани п’ють кров і застрягають у волоссі? Відповідь зоозахисників




Реклама:

Головне сьогодні