Активістка з Дніпра заявила, що її побив сусід: у поліції відреагували

Вікторія Андрєєва — 27 серпня, 13:26
Активістка з Дніпра заявила, що її побив сусід: у поліції відреагували
Фігурантам може загрожувати до чотирьох років позбавлення волі. Фото ілюстративне
fantasticstudio33/Depositphotos

Поліція повідомила про підозру нападнику на дружину військовослужбовця та громадську активістку Лесю Волобуєву, яка заявила про побиття з боку сусіда.

Свою історію жінка опублікувала в соцмережах.

За словами Лесі, подія трапилася 9 серпня близько 21:00, коли вона поверталася додому після прогулянки з собакою. Біля хвіртки її підʼїзду стояло авто, з якого вийшло четверо людей – двоє жінок і двоє чоловіків. Жінки йшли попереду, чоловіки – позаду.

"Один з них, той що нападник, нахилився гладити мою собаку. На що я ввічливо, але доволі суворим тоном зробила зауваження, що не дозволяю гладити свою собаку без дозволу, тим паче незнайомим людям. У відповідь я почула щось на кшталт "коли хочу, тоді і гладжу", – розповідає Леся.

Вона відтягнула собаку і продовжила відстоювати свою позицію. Чоловік перегородив прохід до хвіртки та почав поводитися зухвало.

ВІДЕО ДНЯ

"Я просила пропустити мене, а він питав, що йому зроблю. Я намагалась пройти, просила його супутниць якось вплинути, але з їхнього боку не було жодної реакції. Голосно кликала на допомогу сусідів, та ніхто мене не чув.

Нападник підіймав руку догори і поводив себе агресивно. Мені здавалося, що він замахується на мене, щоб вдарити", – описує події постраждала.

Жінка внаслідок побиття отримала численні травми
Жінка внаслідок побиття отримала численні травми
фото з архіву Лесі Волобуєвої

Тоді жінка вирішила вдарити чоловіка, але спроба виявилась невдалою. А коли той почав глузувати з неї, Леся відчула, що від нього пахне алкоголем.

Другий чоловік почав провокувати жінку та сказав: "Ти ще нас балоном залий". У дівчини в сумці був спрей-антиперспирант, однак вона не хотіла використовувати його без крайньої потреби.

"Коли я побачила, що нападник почав на мене йти, я відчула сильну загрозу і використала спрей. Він потрапив в очі чоловіку, що не давав мені пройти. Він закрив їх та почав терти.

Тоді другий чоловік схопив мене за руку і не відпускав. Він сильно тримав мене за запʼястя і намагався вирвати балончик", – продовжує розповідь Леся.

Фото побоїв активістки з Дніпра
Фото побоїв активістки з Дніпра
соцмережі Лесі Волобуєвої

За її словами, коли перший нападник отямився, він двічі вдарив жінку у голову кулаком. Вона впала на землю, але чоловіка це не зупинило і він продовжив бити її ногами.

"Інші три особи не намагалися зупинити чи завадити нападнику. Коли він закінчив бити і відійшов, я спробувала встати і зрозуміла, що я вся в крові та що мені треба тікати. Нападник сказав, що битиме мене кожен раз, як бачитиме", – каже вона.

Леся дісталася до охоронця та розповіла йому, що її побив сусід. Вона попросила викликати поліцію та швидку.

Наряд патрульної поліції вислухав потерпілу та пішов до нападника у квартиру. Але, за словами жінки, правоохоронці не зробили нічого.

У Лесі перелом правої руки, розбита голова, сколи на передніх 7 зубах, велика ґуля на лобі, набрякле праве вухо та синці та ногах.

Потерпіла каже, що нападником є двічі судимий Дмитро Тимошенко.

"Під час судових засідань щодо вибору запобіжного заходу Тимошенко поводиться зухвало, постійно отримує зауваження від судді.

Разом із свідками вони дають хибні показання і стверджують, що потерпіла була п’яна", – йдеться в розповіді жінки.

Вона наголошує: аналіз в крові показує зворотне – вона не була у стані сп'яніння. Нападник також каже, що постраждала хапала його за руки, поводилась агресивно і хотіла продовжувати конфлікт.

За даними поліції Дніпропетровської області, до злочину причетні двоє місцевих жителів 32 і 42 років. За напад на потерпілу їм повідомлено про підозру за статтями хуліганство та за умисне тілесне ушкодження середньої тяжкості. Фігурантам може загрожувати до чотирьох років позбавлення волі.

Наразі чоловіки перебувають під вартою.

Реклама:

Головне сьогодні