Швидка картопляна запіканка до сніданку: рецепт, перевірений Життям

Зображення УП.Життя
Швидка картопляна запіканка до сніданку: рецепт, перевірений Життям

Це завжди виклик: що швидко приготувати на сніданок, аби нагодувати усю сім'ю? Щось ситне і смачне, аби дорослі не лишилися голодні, а діти не крутили носом.

Ось вам ідея: запашна запіканка з продуктів, які залишилися з вечері.

Ми любимо своїх читачів і хочемо потурбуватися про вас на кухні. Щотижня будемо перевіряти для вас топові рецепти від світових видань чи кулінарів – або ті, які запропонуєте ви – і показувати, що у нас вийшло, чи вдалася справа, скільки чесного часу треба на неї витратити.

Залишайте посилання на цікаві вам рецепти у гугл-формі – і нумо смакувати разом♥.

Картопляна запіканка з ковбасою

Час приготування: 1 год.

Час активних дій навколо приготування: 10-15 хв.

РЕКЛАМА:

Складність: легко

Цей рецепт – ідеальна база-конструктор для сніданку і чудовий спосіб врятувати залишки вечері. Основа: варена картопля, яйця та молоко. Все решта – що "погано лежить" у холодильнику: нарізана ковбаса, яка ось-ось обвітриться, і ніхто не захоче її їсти, варене (або сире) куряче філе, жменя фаршу, порізаний болгарський перець, броколі чи помідори, трохи зеленої цибулі та сиру.

Аби на запіканці утворилася апетитна шкоринка, можна увімкнути конвекцію наприкінці випікання.
Аби на запіканці утворилася апетитна шкоринка, можна увімкнути конвекцію наприкінці випікання.
Зображення УП.Життя

Наші поради щодо рецепта:

Молока варто взяти менше. За оригінальним рецептом його потрібна склянка. Вистачить половини: так запіканка краще буде триматися купи без зайвої вологи. Якщо ж любите розсипчату структуру запіканки – можна додати усю склянку. Також можна замінити молоко вершками та додати пармезан: це зробить смак більш насиченим.

Випікати варто у невисокій формі: так запіканка скоріше пропечеться. Ми розділили інгредієнти на дві нефеликі форми – в одну додали ковбасу, в іншу – броколі та куряче філе. Нижча форма (та, що з ковбасою) була готова скоріше.

Якщо плануєте додавати замість зеленої цибулі звичайну, спершу її карамелізуйте.

Інгредієнти:

  • 500-600 г вареної картоплі (приблизно 7 середніх картоплин)
  • 300 г ковбаси (у нас 100 г ковбаси та 250 г сирого курячого філе)
  • 6 яєць
  • 0,5 скл. молока 
  • 150 г твердого сиру 
  • пучок зеленої цибулі (у нас – невелика цибулина порей)
  • сіль, прованські трави, сушений часник, перець до смаку 
  • вершкове масло або олія (трохи, аби змастити форми) 

Приготування:

Наготуйте усі потрібні інгредієнти: натріть на крупну тертку картоплю, на дрібну – твердий сир. Ковбасу поріжте смужками або півкільцями і обсмажте до золотистої скоринки (ідеально це робити в аерогрилі – швидко і зайвий жир стече під решітку).

Коли всі інгредієнти під рукою, готувати цю страву дуже швидко.
Коли всі інгредієнти під рукою, готувати цю страву дуже швидко.
Зображення УП.Життя

Якщо використовуєте сире куряче філе – злегка замаринуйте його та обсмажте на великому вогні до золотистої скоринки з обох боків. Сирі овочі також можна злегка обсмажити на сковорідці або в аерогрилі.

Яйця збити з молоком та спеціями до однорідності, додати подрібнену цибулю та спеції.

Змішати картоплю, м'ясо, овочі та трохи натертого сиру. Викласти у форму, змащену маслом чи олією. Залити яєчною сумішшю.

Можна додати трохи більше яєць, якщо ви не проти щільнішої констистенції.
Можна додати трохи більше яєць, якщо ви не проти щільнішої констистенції.
Зображення УП.Життя

Випікати без конвекції за температури 180°С приблизно 50 хвилин. За 10-15 хвилин до готовності посипати тертим сиром.

Реклама:

Головне сьогодні